Dit modenieuws kunt u verwachten in week 42 - 2019

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 42. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 14 tot en met 20 oktober.

We live in a Material World' (Retail Design Lab Hasselt)

Wat hebben duurzaamheid, materiaalkeuzes en beleving gemeen als het over winkels gaat? De resultaten van een tweejarige studie (TETRA-project) zijn afgelopen week gedeeld. FashionUnited vat samen hoe je belevingsgericht materialen kan selecteren, hoe je materialen kan kiezen met aandacht voor het milieu, en welke tools we ontwikkeld hebben die dit keuzeproces ondersteunen. Deze week op FashionUnited.

Tentoonstelling SMUK modemuseum Hasselt

Zaterdag is de tentoonstelling SMUK geopend in modemuseum Hasselt. De expositie focust op decoratieve opsmuk technieken in de luxe mode en prêt-à-porter en belicht hierbij creaties die gedecoreerd zijn met borduursels, pluimen, parels, stenen, pailletten, schelpen en andere curiosa. FashionUnited doet verslag van de tentoonstelling.

Interview CEO Vestiaire Collective

Een kijkje achter de schermen bij prominente bedrijven op het gebied van tweedehands kleding. FashionUnited spreekt Max Bittner, CEO van Vestiaire Collective. De ‘doorverkoopsite voor luxe mode’ is momenteel actief in vijftig landen over de hele wereld en heeft kantoren in Parijs, Londen, New York, Milaan, Berlijn en Hongkong. Lees het interview maandag.

Preview ‘Thierry Mugler: Couturissime in Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal Rotterdam opent de allereerste overzichtstentoonstelling van het werk van de Franse maker Thierry Mugler. De tentoonstelling onthult de verschillende universums van kunstenaar - visionair, couturier, directeur, fotograaf en parfumeur – in de vorm van een retrospectief, waarbij de nadruk ligt op zijn prêt-à-porter en haute couture collecties. FashionUnited bezocht de tentoonstelling en doet verslag.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Maandag 14 tot en met zondag 20 oktober

Week van de Belgische Mode

Dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 oktober

Labellov Super Sale

Vrijdag 18 oktober

Lancering van de KASSL Editions Trunk Show

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN