• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vestiaire Collective haalt 40 miljoen op voor groei en uitbreiding ‘duurzame en circulaire technologie’

Vestiaire Collective haalt 40 miljoen op voor groei en uitbreiding ‘duurzame en circulaire technologie’

Door Marjolein Stormezand

loading...

Business

Vestiaire Collective heeft in een nieuwe financieringsronde een bedrag van 40 miljoen euro opgehaald. Met de investering wil de e-tailer, naar eigen zeggen marktleider in tweedehands luxe en premium mode, zijn internationale groei stimuleren. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. De nieuwe financieringsronde werd geleid door Bpifrance en Vestiaire Collective-CEO Max Bittner.

De ‘doorverkoopsite voor luxe mode’ is momenteel actief in vijftig landen over de hele wereld en heeft kantoren in Parijs, Londen, New York, Milaan, Berlijn en Hong Kong. Het platform is onlangs gelanceerd in verschillende regio's, waaronder Taiwan, Thailand, Indonesië, India, Maleisië, Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Israël , Brazilië en Mexico. In het persbericht verklaart het bedrijf zich verder te willen richten op de Aziatische markt, waar het in het tweede kwartaal van 2019 een GMV-groei (Gross Merchandise Value: de totale waarde van de verkochte goederen) van 140 procent noteerde.

Sinds de aanstelling van Max Bittner in november 2018 zijn 120 nieuwe personeelsleden verworven. Het bedrijf verklaart in het persbericht ter ondersteuning van de expansie van plan te zijn de personeelsuitbreiding voort te zetten. Het merendeel van deze nieuwe werknemers zijn werkzaam op de afdelingen technologie en data. Het geld uit de financieringsronde is naast expansie volgens het persbericht ook verworven om tech- en datagedreven oplossingen voor de mode-industrie te financieren. Wat die technologieën zijn en wanneer ze worden gelanceerd is door het bedrijf niet aangekondigd. Vestiaire Collective laat middels het persbericht weten dat het in ieder geval verband houdt met duurzame en circulaire consumptie.

Beeld: CEO Max Bittner via Vestiaire Collective

BPIfrance
GMV
Max Bittner
Vestiaire Collective