Tim Coppens voor Eastpak

De rugzak en tote die de Belgische ontwerper Tim Coppens heeft ontworpen voor tassenmerk Eastpak zijn sinds kort te koop. Coppens’ tassen maakten voor het eerst hun opwachting bij de show van de ontwerper tijdens New York Fashion Week in februari, maar kunnen vanaf nu ook worden aangeschaft bij retailers die het Belgische merk verkopen.

”Werken met Eastpak voelde als een natuurlijke samenwerking voor ons allebei, omdat we allebei merken zijn die zich sterk laten inspireren door de stedelijke jongerencultuur,” zei Coppens eerder al over deze samenwerking. “Ik was erg opgewonden om te mogen samenwerken met zo een gerespecteerd en iconisch acessoiremerk om een tassencollectie te ontwerpen waarin zowel Eastpak als Tim Coppens herkenbaar zou zijn.”

 Tim Coppens voor Eastpak

Eastpak vicepresident Stefano Saccone benadrukte dat Coppens geen “vreemde” is voor het merk, omdat beide partijen al eerder met elkaar in zee gingen voor een collectie die onderdel was van de ‘Eastpak Artist Studio’. “Met zijn creaties van toen borduurde hij duidelijk voort op zijn eigen mannencollecties, waarbij verschillende werelden worden vermengd met de energie van de stad. Bij deze samenwerking is dat niet anders.”

De prijzen van de collectie die Tim Coppens ontwierp voor Eastpak variëren van 455 euro voor de rugzak tot 495 voor de tote.

De Belgische Coppens studeerde aan de bekende Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij lanceerde zijn gelijknamige label in 2011, en werd hiermee bekroond met twee modeprijzen: de Ecco Domani Award en de CFDA Swarovski Award. Ook werd hij genomineerd voor de LVHM Prize. Eerder dit jaar werd bekend dat Coppens was aangesteld als creatief directeur van Under Armour Sportwear: de nieuwe premiumlijn van het merk.

Beeld: Tim Coppens Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN