• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Chargeurs stopt samenwerking met schapenfokker na video Peta

Chargeurs stopt samenwerking met schapenfokker na video Peta

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Naar aanleiding van een video die dierenrechten organisatie Peta heeft gemaakt van de omstandigheden op de Argentijnse fokkerij Estancia el Trebol, heeft wolleverancier Chargeurs besloten om de samenwerking met deze fokkerij te beëindigen.

In de video van Peta is te zien dat medewerkers van de boerderij onder andere lichaamsdelen van lammeren afsnijden zonder verdoving, waarbij de dieren vaak onnodig hard worden behandeld. "Chargeurs garandeerde klanten dat haar zakenpartners dierenwelzijn standaarden in acht hielden, maar toch werd er door Peta vastgelegd hoe scheerders, die zij jarenlang vertrouwden, schapen schopten, sloegen en op hen insneden, we weten nu dus dat diervriendelijke wol echt niet bestaat," aldus Tim Zijlstra, woordvoerder voor Peta Nederland. Zijlstra noemt het een geweldige stap dat Chargeurs de banden met Estancia el Trebol heeft verbroken, en benadrukt dat het bedrijf zou moeten overstappen naar 100 procent veganistische wol om zeker te zijn dat er geen dieren worden mishandeld tijdens het productieproces.

Chargeurs is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van onder andere wol en binnenvoeringen voor kleding. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Frankrijk, maar is actief in meer dan 45 landen. Chargeurs is overigens niet het enige bedrijf dat dankzij een video van Peta een samenwerking met een leverancier beëindigde. Eerder maakte Peta een video waardoor Stella McCartney en Patagonia waren gestopt met het inkopen bij wolboerderij Ovis21.

Chargeurs
Patagonia
PETA
Stella McCartney