• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belgisch breigoedlabel Wolvis breidt uit met kindercollectie

Belgisch breigoedlabel Wolvis breidt uit met kindercollectie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Uitbreiding op komst bij breigoedlabel Wolvis. Het Belgische merk voegt namelijk een kindercollectie toe, zo wordt gemeld in een persbericht.

Het maken van een kindercollectie ontstond toen oprichter Griet Depoorter bezig was met de nieuwste wintercollectie. Voor de nieuwste items haalde Depoorter inspiratie uit haar herinneringen die onlosmakelijk verbonden zijn met locaties. Door via Google Maps op zoek te gaan naar die specifieke locaties ontdekte ze dat satelietbeelden een goede basis vormen voor unieke ontwerpen.

Het gros van de herinneringen die Depoorter gebruikt voor de collectie stammen uit haar kindertijd. “Op een manier, wuift Griet via de designs naar een mini-versie van zichzelf,” aldus het bericht. “Dus waarom dan geen kindersjaals. De wolvisjes leken dan ook een logische aanvulling bij de ‘volwassen’ sjaals,” aldus het bericht.

"Een ideale manier om mijn herinneringen door te geven aan mijn kinderen. Zo kunnen zij hopelijk ook weer een heleboel nieuwe herinneringen creëren. De kleine sjaaltjes vielen meteen in de smaak bij mijn oudste zoontje Marius," aldus Depoorter in het bericht. De kindercollectie bestaat uit zeven ontwerpen. Dit zijn miniversies van de sjaals in de hoofdcollectie en zijn vernoemd naar een dag in de week. De collectie is vanaf september verkrijgbaar.

Beeld: Wolvis

kindercollectie
Wolvis