• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Belgische ontwerper Igor Dieryck wint drie grote prijzen tijdens Hyères Festival

Belgische ontwerper Igor Dieryck wint drie grote prijzen tijdens Hyères Festival

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Ontwerper Igor Dieryck Credits: Foto gemaakt door Luc Bertrand, foto via Festival d'Hyères

Belgische ontwerper en recente academie alumni Igor Dieryck heeft een hattrick gescoord tijdens het Hyères Festival. Dieryck won drie grote prijzen tijdens het prestigieuze mode festival; De Grand Prix, de Le19M Métiers D’art en de publieksprijs.

Met zijn winst sleept Dieryck een totale geldprijs van 40.000 euro binnen, de kans om een nieuw creatief project te presenteren tijdens de volgende editie van het Hyères Festival, de kans om een capsule collectie te maken voor Galeries Lafayette, steun van de Alliance for European Flax Linnen & Hemp, de kans om een capsule collectie te maken met de modegroep Icicle én een jaar lang mentorschap van Sterling International. Voor Dieryck zal het dus geen rustig jaar worden na zijn grote prestatie tijdens het festival.

De Belgische ontwerper viel al eerder in de prijzen. Na zijn afstuderen in 2022 won hij de UAntwerpen x Flancers DC Award. De prijs gaat naar een student uit de lichting van dat jaar die ‘zijn of haar creatieve visie het best weet te vertalen in een mature collectie’. Hij won de prijs met zijn collectie Yessir, een high-end streetwear collectie voor jonge mannen die tevens gedragen kan worden door vrouwen. De collectie werd tevens geïnspireerd door de dynamiek die speelt tussen hotelpersoneel onderling en de hotelgasten. Daardoor waren er ook terugkerende uniformelementen zoals overhemden en beige pantalons, maar ook statussymbolen als logotruien en glitterstoffen.

Looks van Igor Dieryck en Jejung Park tijdens de afstudeershow van de Antwerpse academie in 2022 Credits: Beeld: CatwalkPictures

Igor Dieryck scoort hattrick tijdens modefestival Hyères

Tijdens het Hyéres Festival worden nog veel meer prijzen uitgereikt. Zo won Petra Fagerstorm de Mercedes-Benz Sustainability Prize én de l’Atelier des Matières Prize. Daarnaast ging de Grand Prix in de categorie accessoires naar Gabrielle Huguenot, won Victor Salinier de Hermès Fashion Accessoires Prize én de Blic Prize en was er een speciale vermelding van Christiane Schwambach voor haar tassen.

Het winnen van een prijs tijdens het Hyères Festival betekent voor veel ontwerpers een goede boost voor hun carrière. Veel bekende ontwerpers hebben aan het begin van hun carrière een Hyères prijs gewonnen. Zo zijn er onder de winnaars Anthony Vaccarello, Viktor&Rolf, Tom van der Borght en ontwerpduo Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh van het merk Botter.

Hyères