• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Igor Dieryck wint UAntwerpen x Flanders DC Award

Igor Dieryck wint UAntwerpen x Flanders DC Award

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Looks van Igor Dieryck en Jejung Park. Beeld: CatwalkPictures

Modestudent en -ontwerper Igor Dieryck heeft de UAntwerpen x Flanders DC Award gewonnen afgelopen weekend, zo blijkt uit een persbericht. De Universiteit Antwerpen en Flanders DC reiken jaarlijks een prijs uit aan een student van de Antwerpse Modeacademie. De prijs gaat naar een afstudeerder die ‘zijn of haar creatieve visie het best weet te vertalen in een mature collectie’, aldus het bericht.

Dieryck won de prijs met zijn collectie Yessir, een high-end streetwear collectie voor jonge mannen die tevens gedragen kan worden door vrouwen. Aan de prijs is deelname verbonden aan de Summer School on Fashion Management, georganiseerd door de Universiteit Antwerpen in samenwerking met het Institut Français de la Mode in Parijs. De prijs is dan ook bedoeld om ontwerpers te helpen de zakelijke kant van de mode industrie onder de knie te krijgen en hun collectie verder te ontwikkelen voor de markt.

Voor zijn afstudeercollectie haalde hij inspiratie uit de wereld van hotellobby’s. Zo waren er diverse elementen van uniformen te zien in de collectie.

Lees ook:

FashionUnited bracht een bezoek aan de afstudeershow van de Antwerpse Modeacademie. Lees het verhaal hier: Excentrieke collecties tijdens show Academie Antwerpen markeren afscheid Walter van Beirendonck

igor dieryck
uantwerpen x flanders dc award