Tentoonstelling Bruno Pieters opent in Antwerpen

'(Behind) the Clothes', een modetentoonstelling van curator Bruno Pieters, eigenaar en ontwerper van het duurzame modelabel Honest By, gaat op 4 juni van start in Antwerpen. De tentoonstelling is een van de evenementen van Born in Antwerp festival.

Om de creatieve ondernemers in de kijker te spelen, heeft de Stad Antwerpen de campagne ´Born in Antwerp - Harbour of Creativity´ opgezet. Tot 2 oktober worden evenementen georganiseerd door vijf curatoren uit de creatieve sector, waaronder Bruno Pieters

Pieters stelt het Antwerps modenetwerk tentoon in '(Behind) The Clothes'. "Achter de keuzes die we maken als consument zit een complex netwerk van ondernemers, betrokken in een lange ketting van processen," vertelt de curator in een introductie op zijn website. "Met deze expositie wil ik gezicht geven aan individuen die dit netwerk vormen, waarbij ieder een cruciale rol speelt in het modische creatieve proces hier in Antwerpen. De toewijding van deze personen zorgt ervoor dat de stad een haven is van creativiteit, en zij verzekeren dat het verhaal achter het ontwerp even mooi is als het design zelf."

Duurzaamheid is een belangrijk thema. "Mode met esthetiek. Zij die geven om mode, moeten werken om deze industrie te transfermeren naar een industrie waar we trots op kunnen zijn" aldus Pieters.

Bruno Pieters studeerde in 1999 af aan de Antwerpse Modeacademie. Hij is een van de Belgische ontwerpers die het geschopt heeft tot topfuncties bij grote modebedrijven, net als Raf Simons (Jil Sander) en Kris Van Assche (Dior). In 2010 besefte Pieters dat hij niet meer kon aarden in de conventionele modewereld. Hij was opgebrand en kreeg een burn-out. Hij stopte bij Hugo Boss en doekte ook zijn eigen label op. Na twee jaar van de radar te verdwijnen, een periode waarin hij veel reisde, maakt hij zijn comeback met 'Honest By' in 2012; een duurzaam modelabel dat inzicht biedt in elke fase van de supply chain en zonder schroom de kostprijs van ieder kledingstuk onthult.

De tentoonstelling '(Behind) the Clothes' vindt plaats in het hoofdkwartier van Born in Antwerp, aan de Kattendijkdok-Oostkaai in Antwerpen. De expo is open van 5 juni tot 31 juli 2016, van dinsdag tot zondag. Toegang is gratis. De openingsavond van (Behind) the Clothes', op 4 juni, is eveneens gratis toegankelijk voor publiek.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN