• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verlies voor Guess ondanks omzetgroei van 8 procent

Verlies voor Guess ondanks omzetgroei van 8 procent

Door Caitlyn Terra

22 mrt. 2018

Business

Terwijl het onderzoek naar Guess-oprichter Paul Marciano nog loopt, blijkt het bedrijf positief in het jaarrapport. Het vierde kwartaal leverde betere resultaten dan verwacht waardoor Guess?, Inc. het financiële jaar afsloot met een omzetgroei van 8 procent. De omzetgroei kon echter het nettoverlies van 7,9 miljoen dollar (6,4 miljoen euro) onderaan de streep niet tegenhouden.

CEO Victor Herrero van Guess was onverminderd positief in het jaarverslag: “Ik geloof dat dit jaar het begin is van een ommekeer voor het bedrijf.” Herrero noemt kansen in Europa en Azië, ‘waar we omzet met tweecijferige groei zullen laten toenemen en ook onze winstmarges zullen verbeteren’, aldus de CEO. Het zorgenkind van Guess?, Inc., Amerika, wordt eveneens genoemd als een focuspunt. “We zullen blijven werken aan het verbeteren van de winstgevendheid van Amerika door het uitvoeren van onze kostenreductie en margeverbetering programma’s.”

Europa en Azië stuwen omzet Guess in 2017

De omzet kwam het afgelopen financiële jaar neer op 2,36 miljard dollar (1,9 miljard euro) dankzij een stijging van 7,9 procent. Europa was de grootste groeimarkt voor Guess, met een toename van 26,7 procent. Met maar een paar punten verschil, zag het bedrijf in Azië de omzet toenemen met 24,3 procent. In Amerika daalde vooral de verkoop in de eigen retail hard, met 10,9 procent. De groothandel in het gebied noteerde een daling van 2,8 procent.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Het vierde kwartaal geeft een positiever beeld, zoals Herrero al zei in het jaarrapport. De omzet nam toe met 17,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar een bedrag van 792,2 miljoen dollar (642 miljoen euro). In Amerika nam de omzet minder hard af, in de retail met 6,1 procent en in de groothandel met 3,8 procent. Azië zag in het vierde kwartaal de meeste groei met een indrukwekkende 40,2 procent. Europa zag in de drie laatste maanden van het financiële jaar de omzet toenemen met 39,7 procent.

Voor het huidige boekjaar, dat begon op 4 februari 2018, verwacht Guess?, Inc. een omzetgroei tussen de 7 en 8 procent. In het eerste kwartaal verwacht het bedrijf zelfs een toename tussen de 11 en 12,5 procent.

Beeld: Guess?, Inc. website

GUESS
Guess Inc
MULTIMEDIA