Verlies voor Guess in Q3 ondanks omzetgroei in Europa en Azië

Guess heeft in het derde kwartaal de omzet zien toenemen met 3,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal draaide het bedrijf een omzet van 554 miljoen dollar (471, 4 miljoen euro) in de periode.

“We blijven goed momentum zien in Europa en Azië, waar onze omzet met 19 en 17 procent toe is genomen, voornamelijk gestuwd door de opening van nieuwe winkels, groei in de groothandelsactiviteiten en positieve verkoopprijs bij gelijk aantal winkels,” aldus Victor Herrero, CEO van Guess. “Over het algemeen, als ik kijk naar de toekomst van ons bedrijf, geloof ik dat Europa en Azië nog steeds veel potentie hebben en tweecijferige groei zullen blijven tonen volgend jaar. Ik verwacht dat de winstgevendheid van Amerika zal profiteren van ons kostenreductie en de initiatieven om het marge te vergroten.”

Waar de omzet toenam, rapporteerde het bedrijf eveneens een GAAP operationeel verlies van 2,9 miljoen dollar (2,4 miljoen euro). Omzet in Europa nam toe met 18,8 procent in lokale valuta, 11,9 procent in gelijke wisselkoersen. In Azië zag het bedrijf de grootste groei met 18,5 procent in gelijke wisselkoersen. In het thuisregio, Amerika nam de omzet uit de retailactiviteiten af met 13,4 procent en in de groothandelsactiviteiten nam de omzet af met 2,5 procent.

Beeld: Guess Website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN