• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kapitaalverhoging van 30 miljoen euro voor FNG

Kapitaalverhoging van 30 miljoen euro voor FNG

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

FNG heeft een bedrag van 30 miljoen euro opgehaald. In september kondigde de modegroep aan dat Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) de intentie had om toe te treden tot het kapitaal van FNG in het kader van een balansversterkingsoperatie. Naast de investering door PMV heeft een aantal andere investeerders hun wens geuit om deel te nemen aan deze private plaatsing. In totaal werd een bedrag van 30 miljoen euro aan kapitaal onderschreven, zo laat FNG weten in een persbericht.

Door de kapitaaloperatie is het voor FNG nu mogelijk het Brantano concept versneld uit te rollen. Brantano heeft honderd winkels in Belgie en twee filialen in Luxemburg.

Brantano werd in 2016 overgenomen door FNG. Voor Brantano werd een nieuwe visueel concept en bijbehorend winkelinterieur 'Like a walk in the park' ontwikkeld, geïnspireerd door de openheid en speelsheid van een park. "Brantano was vooral in de jaren 90 bekend. 90 procent van de mensen kent Brantano als schoenenretailer. We hebben een nieuw verhaal verkocht," vertelde FNG-bestuurder en CEO Dieter Penninckx tijdens de Antwerpse conferentie Fashion Talks.

In september had 60 procent van de Brantano-filialen al een metamorfose ondergaan. Brantano zit momenteel in de laatste fase van transformatie. Naar eigen zeggen is het het grootste renovatieproject ooit voor een Belgisch schoenenen modemerk, FNG vernieuwt honderd winkels in anderhalf jaar tijd. Het prijskaartje van deze investering loopt volgens het modeconcern op tot 50 miljoen euro. "Onze winkels hebben een oppervlakte van 800 tot 900 vierkante meter. Deze renovaties zijn dan ook een grootschalige transformatie, op financieel maar nog meer organisatorisch vlak," liet Dieter Penninckx destijds in een persbericht weten.

Bij de vernieuwde Brantano-winkels kunnen klanten naast schoenen en accessoires ook kleding kopen.

FNG haalt 30 miljoen euro op

FNG heeft een private placement van 937.500 niet genoteerde klasse A aandelen met warrant tegen een uitgifteprijs van 32 euro afgerond. Uitgifte en overdracht van de aandelen vindt eerdaags plaats.

FNG is genoteerd aan Euronext in Amsterdam.

Foto: Brantano herfst/winter 2017/18 via Mediamania.

Brantano
FNG