• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kapitaalverhoging van 15 miljoen euro voor FNG Group

Kapitaalverhoging van 15 miljoen euro voor FNG Group

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeert 15 miljoen euro in de FNG Group. Dat meldt De Tijd. Met de nieuwe kapitaalinjectie is het Belgische moederbedrijf van ketens als Brantano, Claudia Sträter en Concept Fashion van plan de schuldenlast te verlagen en verder te groeien.

Het overheidsfonds krijgt met de investering een belang van 5 procent in FNG, dat voor 70 procent eigendom is van ondernemer Dieter Penninckx en zijn vrouw Anja Maes. De overige 25 procent is van verschillende partijen, waaronder schoenenfamilie Torfs. De deal is volgens Penninckx nog voor het einde van dit jaar, wanneer de modegroep zijn fixingmarktnotering op de Amsterdamse beurs omruilt voor een continue notering, rond.

Met het geld wil Penninckx ten eerste de schuldenlast verlagen, zo laat hij weten aan de krant. Dat deed de ondernemer het afgelopen jaar ook al middels een obligatie-uitgifte, waarmee hij 57 miljoen euro ophaalde. Na de overname van ketens als Miss Etam en Brantano kwam de schuld van FNG in 2016 uit op 178 miljoen euro.

Daarnaast is Penninckx van plan de kapitaalverhoging te benutten voor het investeren in groei, onder andere door overnames. Door een groot concern te creëren, hoopt de zakenman kosten te kunnen besparen om vervolgens meer winst te realiseren. Onlangs nam de groep nog de Belgische e-tailer Suitcase over en ook modeketen Concept Fashion zit sinds kort in de portefeuille van het bedrijf.

FNG rapporteerde in 2016 een jaaromzet van 460 miljoen euro. Het EBITDA kwam uit op 37,6 miljoen euro. De groep, ook eigenaar van CKS, Promiss, Baker Bridge, Fred & Ginger, Expresso en Steps, noteerde een nettoverlies van 1,4 miljoen euro. Inmiddels werken ruim 1.800 mensen voor het bedrijf, dat over zo’n 300 winkels beschikt en tevens verkoopt via 1.500 multibrandwinkels.

Beeld: Brantano Facebook

FNG Group