• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Heropening en uitverkoop FNG-ketens blijft nog even uit

Heropening en uitverkoop FNG-ketens blijft nog even uit

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Voorlopig komt er nog geen uitverkoop bij Brantano, CKS, Concept Fashion en andere Belgische dochterbedrijven van het failliete FNG. Dat melden nationale media op basis van berichtgeving van vakbond ACV Puls en bronnen bij FNG. Volgens vakbondsman Sven de Scheemaeker is werknemers van de ketens gevraagd om hun kluisjes te legen en de sleutels aan hun werkgever te overhandigen.

De winkels van FNG-ketens zouden afgelopen zaterdag mogelijk opengaan voor grootschalige uitverkopen, maar het lukte de curatoren niet om dit te realiseren. Volgens de curatoren is er te weinig veiligheidspersoneel beschikbaar om de uitverkopen in goede orde te laten verlopen.

Voor het failliete Brantano komt er volgens ACV Puls voorlopig geen uitverkoop omdat er mogelijk overnamekandidaten zouden zijn die liever geen uitverkoop willen. Voor een uitverkoop was onder het Brantano-personeel al weinig enthousiasme, zo laat De Scheemaeker weten.

De winkels van de failliete FNG-ketens blijven tot nader order gesloten. Mogelijk volgt er later alsnog een heropening met uitverkoopperiode. De heropstart van de webwinkels staat volgens De Tijd voor deze week gepland.

Beeld:Brantano

Brantano
CKS
Faillissement
FNG