• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Winkels failliete vennootschappen FNG voorlopig dicht

Winkels failliete vennootschappen FNG voorlopig dicht

Door Nora Veerman

loading...

Business

De winkels van de failliete vennootschappen van FNG blijven in ieder geval vandaag nog dicht, mogelijk langer. Dat schrijven onder meer De Tijd en Het Nieuwsblad op basis van een persbericht van de faillissementscuratoren van FNG. De vier curatoren willen de winkels spoedig weer open hebben, maar onderhandelen daarover nog met de banken. Deze blokkeerden vrijdag de bankrekeningen van FNG, waardoor het zijn personeel niet kan uitbetalen.

Dit weekend sloten winkels van FNG-ketens als Brantano en Fred & Ginger al de deuren. Een aantal CKS-winkels openden wel. Sven de Scheemaeker van vakbond ACV Puls verklaarde gisteren na een gesprek met de curatoren: “Het personeel denkt dat een doorstart mogelijk is en wilde die kans niet verkwanselen door niet te werken.” Op de webshop van CKS is inmiddels te lezen dat online bestellingen en leveringen ten gevolge van het faillissement niet meer mogelijk zijn. Openstaande bestellingen worden later geleverd, zo meldt De Tijd.

FNG-winkels tot nader order dicht, modegroep onderhandelt met banken

De FNG-winkels moeten op korte termijn weer open kunnen wil FNG inkomsten genereren om een deel van zijn schulden mee af te betalen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een grote uitverkoop. Daarvoor is echter coulance van de banken nodig. Scheemaeker: “Als je een uitverkoop wilt organiseren, heb je toegang nodig tot de rekeningen.” Volgens Scheemaeker blijven de winkels nog gesloten tot de rekeningen door de banken worden gedeblokkeerd. Dat zou al later deze week kunnen zijn.

Het personeel wordt intussen ingelicht dat hun ontslag juridisch gezien is ingegaan, zo is in het Nieuwsblad te lezen. Zij kunnen door de curatoren wel gevraagd worden om tijdens een potentiële uitverkoop te komen werken. Volgens De Scheemaeker zou een deel van het personeel daartoe wel bereid zijn.

Beeld: FNG/Brantano

Brantano
CKS
Faillissement
FNG
FNG NV
Fred&Ginger