• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Volgende zomereditie Pitti Uomo verschuift op de kalender

Volgende zomereditie Pitti Uomo verschuift op de kalender

Door Ole Spötter

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

106e editie Pitti Uomo stond in het teken van 'Pitti Lemon' Foto: P3 Studio voor Pitti Immagine.

De zomereditie van Pitti Uomo wordt volgend jaar een week verschoven. De herenmodebeurs in Florence vindt nu plaats van 17 tot en met 20 juni 2025 op het beurscomplex Fortezza da Basso, zo maakte beursorganisator Pitti Immagine maandag bekend. Tot nu toe stond de beurs gepland van 10 tot en met 13 juni.

Pitti Immagine nam dit besluit samen met de Italiaanse modekoepel Camera Nazionale della Moda Italiana, die ook verantwoordelijk is voor de modeweek in Milaan, aldus Raffaello Napoleone. De verschuiving zorgt ervoor dat “het systeem van presentaties van mannenmode consistent en compact blijft, gezien de herpositionering van de belangrijkste modeweken”, aldus de CEO van Pitti. Ook worden hiermee mogelijke economische nadelen voor inkopers en media van buiten Europa voorkomen.

De editie van Pitti Uomo in januari vindt wel gewoon plaats zoals eerder gepland, van 14 tot en met 17 januari 2025.

De verschuiving van Pitti Uomo in juni heeft ook gevolgen voor de aansluitende beursformats Pitti Bimbo en Filati. De afweging om ook deze kinder- en stoffenbeurs te verschuiven, speelde mee in de beslissing, aldus Napoleone.

Kindermodebeurs Pitti Bimbo vindt begin volgend jaar plaats van 22 tot en met 24 januari en in de zomer van 25 tot en met 27 juni. Stoffenbeurs Pitti Filati wordt gehouden van 28 tot en met 30 januari en van 1 tot en met 3 juli.

Pitti Uomo