• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Organisatie sieradenbeurs Bijorhca Parijs enthousiast over opkomst

Beurzen

Organisatie sieradenbeurs Bijorhca Parijs enthousiast over opkomst

Door Marjolein Stormezand

26 jan. 2018

Sieradenvakbeurs Bijorhca in Parijs trok de afgelopen editie, dat van 19 tot en met 22 januari plaatsvond, 12.000 bezoekers uit meer dan 95 landen aan. Dat waren zeven landen meer dan de vorige editie. 16 procent van de bezoekers was van Nederlandse afkomst. Een mooie opkomst, aldus de organisatie.

"Deze cijfers bevestigen de noodzaak van de beurs en haar positie als internationaal trefpunt voor alle professionals van de internationale sieradenbranche," laat Bijorhca via een persbericht aan FashionUnited weten. Behalve dat het aantal bezoekers is gegroeid, is ook het aantal inkopers die op de beurs afkomt aanzienlijk gestegen. Dit wijdt Bijorhca aan de speciale ‘Hosted Buyers’- een programma dat dit jaar voor het eerst is geïntroduceerd.

De vakbeurs trekt voornamelijk winkels met sieraden en juwelen, confectiemodezaken en cadeaushops. Ontwerpers bezoeken de beurs vooral om de trends van het seizoen te identificeren.

Tijdens de beurs werd in samenwerking met de Académie des Métiers d’Art dagelijks vijf workshops georganiseerd waarin de kennis van professionals uit de sector werd gedeeld. Voor jonge ontwerpers waren er expositieruimtes ingericht en bezoekers die vooral op trends gericht waren konden zich laven in de Fashion Trend en Elements Gallery.

De aankomende editie van de Bijorhca Paris vindt plaats van 7 tot en met 10 september 2018.

Beeld: Bijorhca Paris