• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Nieuwe start: Salvatore Ferragamo showt mannencollectie SS2020 op Pitti Uomo

Nieuwe start: Salvatore Ferragamo showt mannencollectie SS2020 op Pitti Uomo

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Salvatore Ferragamo, het Italiaanse modelabel voor mannen en vrouwen, zal zijn lente/zomercollectie 2020 voor mannen tijdens de mannenmodevakbeurs Pitti Immagine Uomo presenteren. De modeshow onder leiding van Ferragamo’s nieuwe creatief directeur Paul Andrew vindt plaats op 11 juni aanstaande in Ferragamo’s ‘thuisstad’ Florence.

De modeshow van het Italiaanse modehuis concentreert zich naar eigen zeggen op de evolutie van de herenkleding van Ferragamo. Ferruccio Ferragamo, president van het huis, onthult verder in de verklaring van mening te zijn dat Pitti Immagine Uomo de ideale plek is om de nieuwe richting die het merk met zijn mannenmode is ingeslagen te presenteren. “Florence zit in onze hart, het is onderdeel van onze historie en we zijn enthousiast om hier terug te keren als ‘Florence Calling’ [een speciaal evenement tijdens de vakbeurs, red.]”, aldus de president in de verklaring.

Voor de lente/zomercollectie 2020 werkte Andrew samen met Guillaume Meilland, hoofdontwerper van de mannenmodelijn. De presentatie van de mannencollectie op Pitti Uomo markeert een nieuwe periode voor het modehuis; Salvatore Ferragamo showde zijn laatste mannen- en vrouwencollectie namelijk tegelijkertijd tijdens Milaan Fashion Week.

Pitti Immagine Uomo maakt verder bekend dat MSGM zijn tienjarig jubileum op de modevakbeurs in Florence zal presenteren en dat de Amerikaanse kunstenaar Sterling Ruby er diens eerste ready-to-wearcollectie genaamd S.R. STUDIO. LA. CA.zal showen. Ruby werkte in het verleden als eens samen met Raf simons, Dior en calvin Klein.

Pitti Immagine Uomo lente/zomer 2020 vindt plaats van 11 tot en met 14 juni in Florence, Italië.

Beeld: Pitti Uomo

Ferruccio Ferragamo
MSGM
PAUL ANDREW
Pitti Immagine Uomo
Ruby Syterling
Salvatore Ferragamo
SS2020