• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Mede-oprichter Premium lanceert nieuwe modebeurs in Londen

Mede-oprichter Premium lanceert nieuwe modebeurs in Londen

Door Yasmine Esser

16 jun. 2015

Beurzen

Klaus Vogel, mede-oprichter van de Berlijnse modebeurs Premium en bedenker van magazine WeAr, gaat een nieuwe beurs opzetten. Niet in Duitsland dit keer, maar in Groot-Brittannië. Samen met zijn dochter en met trendbureau WGSN, start hij WeAr Select in Londen.

In januari volgend jaar moet de eerste editie plaatsvinden van WeAr Select, tijdens mannenmodeweek London Collections: Men. De nieuwe modebeurs heeft al een locatie gevonden: Old Billingsgate.

Het idee is dat maximaal driehonderd merken - 'hand-picked creatieve up and coming ontwerpers en gevestigde merken - worden uitgenodigd om een selectie van hun collectie te presenteren. Zo moet het inkoopproces gemakkelijker worden, omdat inkopers enkel een beknopt overzicht zien. Voor ontwerpers is het ook handig. Zij kunnen hun brand story vertellen, voordat ze hun hele collectie presenteren op internationale beurzen.

De beursorganisatie gaat merken selecteren die een deel van hun collecties mogen tonen. Dat gaat in samenwerking met WGSN.

In januari start nieuwe modebeurs WeAr Select in Londen

"Consumenten zijn op zoek naar diversiteit in de winkelstraat en we zien briljante ontwerpers in kleine en gevestigde merken, net als pas afgestudeerd talent, frisse en spannende ontwerpen creëren," zegt Vogel. "Helaas hebben mode-inkopers weinig tijd tijdens het tradeshow seizoen en ze zijn simpelweg niet in staat om ontwerpers de aandacht te geven die ze nodig hebben en verdienen."

Klaus Vogel en zijn dochter Shamin hopen dat het mode-evenement de manier waarop de wereldwijde mode-industrie inkoopt kan veranderen. "De modebranche is gecompliceerder maar ook professioneler geworden. Inkopers hebben daarom tips nodig, zodat ze betere keuzes maken. Dat is waar WeAr Select mee wil helpen," aldus Klaus Vogel.