• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Antwerp Fashion Week maakt nieuwe data bekend

Antwerp Fashion Week maakt nieuwe data bekend

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Op 6 en 7 Februari 2022 zal de 2de editie van Antwerp Fashion Week doorgaan. Na de eerste editie hebben we de smaak te pakken en daarom kan AFW zijn nieuwe data nu al bekendmaken.

Terugblik naar de eerste editie

De organisatie en partners van het event waren heel erg blij met het aanbod op de eerste editie van AFW. Met +/- 150 merken die te zien waren op 35 locaties door de stad was er echt een kwalitatief aanbod van gevestigde en nieuwe creatieve merken.

AFW is een heel leuk initiatief. Ik heb er een aantal nieuwe merken ontdekt en toegevoegd aan mijn aanbod. De modeshows die ik heb bijgewoond waren een heel goede tool om nieuwe collecties te ontdekken. Hopelijk zijn er nog meer shows op verschillende locaties op de volgende editie. Ik kijk er alvast naar uit.

Claudine Van Cauwenberge, Eigenares Bobo's Wetteren

We hebben veel reclame ontvangen van AFW en hebben het bewust ingepland om erbij te kunnen zijn. Wat in de zomer voor ons niet gemakkelijk is met onze winkel aan de kust. Ik was aangenaam verrast over de goeie organisatie. De modeshows hebben me geholpen in mijn aankoop van mijn bestaande merken en het was fijn om even langs te gaan bij een aantal showrooms om met een drankje bij te praten. Voor herhaling vatbaar.

Nathalie van Audekerke, Eigenares La Fille Oostende

Ik ben heel blij met dit nieuwe initiatief. Het is nodig dat er ook in de Belgische modescene wat gebeurd en niet enkel in het buitenland. Het is een ideale gelegenheid om leveranciers en hun showrooms eens te zien, nieuwe producten te ontdekken en collega’s te spreken. Een uitbreiding van de activiteiten met vb. een netwerkevent op zondagavond zou nog een extra meerwaarde zijn. Ik kijk alvast uit naar de volgende editie in februari!

Ubbe Descamps, Eigenaar Brooklyn

Met deze eerste editie op zak is de organisatie ambitieus om door te groeien met de 2de editie

(Dieter Deceuninck, organisator): We willen voor een 2de editie specifiek op de volgende punten inzetten:

  1. Aantal Bezoekers

We wensen meer retailers warm te maken om AFW te bezoeken. Bij sommige locaties bleef het tijdens de eerste editie rustig. Met een mooi aanbod aan merken en een nog breder programma zijn we ervan overtuigd dat geen enkele retailer de volgende editie mag missen.

  1. Juiste data

Met 6 en 7 Februari zijn we ervan overtuigd een 2-daagse te hebben gekozen waar alle retailers in de mogelijkheid zijn om een bezoekje te brengen aan Antwerp Fashion Week. Met het tijdig bekendmaken van de data verwachten we dan ook dat iedere retailer de kans krijgt om deze in te plannen in zijn drukke agenda.

  1. Breder programma

Tijdens de eerste editie hebben we gemerkt dat modeshows en collectie presentaties een echte meerwaarde zijn voor de retailers. Met deze editie willen we daar dan ook op inzetten. Merken die een eigen modeshow of presentatie willen organiseren tijdens AFW kunnen opgenomen worden in het programma. AFW zal ook een eigen locatie voorzien waar merken en showrooms gebruik kunnen van maken om hun modeshow te laten doorgaan.

Wat mag de retailer verwachten op 6 en 7 februari?

Naast verschillende showrooms en merken waar iedere bezoeker vrij zonder afspraak kan binnenlopen zullen er dus meer modeshows te bezoeken zijn. Een overzicht van de modeshows en collectie presentaties zal te vinden zijn op de website: www.antwerpfashionweek.com.

Begin november zal AFW de eerste deelnemers en shows bekend maken. Op die manier willen we elke retailer de kans geven om een programma op maat op te maken. AFW zet ook weer in op duurzame verplaatsingen en zal verschillende vervoermiddelen voorzien om zich van de ene naar de andere locatie te verplaatsen.

Waar kunnen showrooms en merken terecht voor meer informatie over deelname?

Merken en showrooms die interesse hebben om deel te nemen en hun deuren open te stellen, een modeshow willen plannen tijdens AFW of hun modeshow willen inplannen op de eventlocatie van AFW kunnen daarvoor contact opnemen.

Antwerp Fashion Week: info@antwerpfashionweek.com

AFW
Antwerp Fashion Week
Partner Content