Zeb wil binnen drie jaar 25 nieuwe winkels openen

Zeb is op expansietoer. De modeketen opende afgelopen vrijdag 28 februari winkels in Zelzate en Couillet, waarmee het aantal Zeb winkels uitkomt op 44 fysieke filialen en een webshop. In de loop van 2014 komen daar nog zeker vier winkels bij, maar daar blijft het niet bij, vertelt Erika Mees, marketingmanager

bij Zeb. “Ons einddoel is zeventig winkels door heel België en dat willen we binnen twee tot drie jaar realiseren.”

Zeb wil binnen drie jaar 25 nieuwe winkels openenZeb wil zeventig filialen in België

“We zijn nu drie jaar bezig met de uitbreiding van Zeb,” vertelt Mees. “Ieder jaar openen we ongeveer acht nieuwe winkels. Het exacte aantal is afhankelijk van het vinden van de juiste locaties en de bouwplanning. Als we winkels openen, doen we dat bij voorkeur in de periferie, zodat we voldoende parkeergelegenheid hebben en een groot assortiment kunnen aanbieden. We zijn een multimerkenketen, dus we willen van al deze merken de sterkste producten in onze winkels kunnen hangen.”

De modeketen heeft een aantal winkels met shop-in-shops van onder andere Mango, Vero Moda, Only, Jack & Jones en sinds kort ook Jacqueline de Yong. Dat bevalt goed, want de nieuwe winkels krijgen allemaal shop-in-shops, laat Mees weten. “Ze hebben als voordeel dat we de leefwereld van een merk goed kunnen neerzetten. Doordat niet ieder merk met shop-in-shops werkt, is het niet mogelijk alle producten op die manier te presenteren, maar we willen het concept graag uitbreiden in onze winkels.”

Ieder nieuw filiaal van Zeb benadert het bedrijf als pilot store. Mees legt uit: “We zien de opening van een nieuwe winkel als een goede manier om onze ideeën te testen, bijvoorbeeld een trend of een ander soort vernieuwing. Als een idee goed uitpakt, rollen we het verder uit, en mocht het juist minder goed werken, dan sturen we bij. Op die manier veranderen we het totale concept van Zeb geleidelijk. We voeren dus niet om de vijf jaar een compleet nieuw concept door, maar als we na vijf jaar terugkijken, zijn er wel degelijk grote veranderingen op te merken.”

Afgelopen weekend heropenden de al bestaande winkels in Halle en Oostende, die een restyling kregen. “Het concept op deze locaties was een aantal jaar oud en inmiddels sloot het niet meer aan op hoe wij willen dat onze winkels er uit zien,” legt Mees uit. “Daarom kregen ze onder meer nieuwe meubilering en een andere opstelling. Aan de winkel in Halle hebben we bovendien een aantal vierkante meter toegevoegd, omdat dat filiaal echt te klein was geworden.”

Zeb breidt uit in Wallonië

De Zeb winkel in Couillet, die vorige week openende, is de derde die het bedrijf opende in Wallonië. Het oorspronkelijk Vlaamse Zeb (het hoofdkantoor staat in Merchtem, Vlaams-Brabant) zette vorig jaar een eerste stap buiten Vlaanderen met de opening van winkels in de Waalse steden Braine L'Alleud en Moeskroen. “Deze winkels hebben de test goed doorstaan, dus kunnen we nu de volgende stap nemen en uitbreiden in Wallonië,” vertelt Mees. “Op dit moment hebben we nog geen concrete plannen om buiten België ook winkels te openen, omdat we ons eerst willen focussen op België. Natuurlijk hebben we voorlopig wel onze internationale webshop, waar redelijk wat Nederlandse klanten komen.”

De webshop van Zeb werd in januari vervangen door een compleet nieuwe versie. “Het systeem van de eerste webshop was verouderd en niet meer aan te passen aan de wensen van onze klanten. Daarom besloten we hem te sluiten en een andere webshop te openen die makkelijker is in gebruik.” Mees vertelt dat de webshop deze eerste maanden al goed loopt. “We zien de webshop als een van onze winkels, maar op dit moment is het nog niet onze grootste winkel. Dus we werken er hard aan de webshop nog beter te laten lopen.” Dat doet Zeb door de opties voor online winkelen zo breed mogelijk te maken. “Nu kunnen klanten hun internet bestellingen al in de winkel openen, maar we willen binnenkort ook de mogelijkheid bieden om in de winkel te bestellen uit de online shop. Dit gaan we eerst in twee winkels testen, omdat het een grote verandering voor ons winkelpersoneel zal worden.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN