Zara sluit deal met Indiërs

Het Spaanse modebedrijf Inditex, dat onder andere Zara, Bershka en Massimo Dutti in de portefeuille heeft, heeft een deal gesloten met groot Indiaas conglomeraat Tata Group. De samenwerking tussen de twee betekent dat begin volgend jaar de eerste winkels van Inditex in India zullen

opengaan in Delhi, Mumbai en andere grote steden in het land. Inditex zal voor 51 procent eigenaar zijn van deze winkels, Tata voor 49 procent.

Zara sluit deal met IndiërsNoel Tata, managing director van Trent Limited, het bedrijf van Tata Group dat zich met Inditex heeft verbonden, heeft laten weten grote mogelijkheden in Zara te zien in een land (India) dat meer en meer modebewust wordt. Ook zei hij dat Zara heeft bewezen capabel te zijn zich snel aan te passen aan de vraag van verschillende consumenten over de hele wereld. "Het doel van deze samenwerking met een merk als Zara is een label van wereldklasse bij de modebewuste Indiër te brengen."

Inditex' deputy chairman en CEO, Pablo Isla, benadrukte de enorme mogelijkheid die de Indiase markt voor Zara biedt. "Wij zien onze entree in de Indiase markt als van groot strategisch belang en zijn extreem blij te mogen samenwerken met Trent van Tata Group, een van de meest gerespecteerde bedrijven van India. Ons aanbod is zeer goed ontvangen in de Aziatische markt, waar we snel gegroeid zijn. Nu is India een van de prioriteiten in die regio."

Tata Group is een van de grootste bedrijven van India en begeeft zich op verschillende terreinen waaronder informatiesystemen en communicatie, energie en chemicaliën. De geschatte omzet van het bedrijf voor 2007/2008 is 62,5 miljard dollar. Er werken meer dan 350.000 mensen wereldwijd.

Inditex is een van 's werelds grootste modebedrijven met meer dan 4200 winkels in 73 landen. Het bedrijf heeft meer dan 86.000 werknemers en had een omzet van 9,4 miljard euro in 2007.

Foto: Zara Parijs

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN