Zalando maakt winst

In het tweede kwartaal van 2014 heeft Zalando winst gemaakt. Hoeveel winst wil de Duitse online retailer niet zeggen. De omzet lag de afgelopen drie maanden tussen de 520 en 560 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 437 miljoen euro.

Rubin Ritter, lid van de Raad van Bestuur van Zalando, zegt dat het tweede kwartaal zeer positief is verlopen. "De omzet is sterk gegroeid en we zien ook een significante verbetering van de marge."

Zalando maakt winstVolgens Ritter droeg de opening van het distributiecentrum in Möchengladbach bij aan het succesvolle tweede kwartaal. Ook bleek de lancering van een app voor smartphones een slimme zet. De applicatie werd 3,8 miljoen keer gedownload en de omzet uit m-commerce steeg met 41 procent.

In het eerste halfjaar van 2014 zegt Zalando break-even te hebben gedraaid. De omzet kwam uit tussen 1,02 en 1,06 miljard euro. In de eerste helft van 2013 was de omzet nog 809 miljoen euro. Toen rapporteerde Zalando een verlies.

Zalando boekt omzet van miljard in eerste half jaar 2014

Over de beursgang wordt niet gerept in het persbericht over de omzetcijfers. Onlangs sprak Ritter wel over de IPO met de Börsen-Zeitung. Hij benadrukte in het interview met de krant dat de huidige eigenaren van Zalando de beursgang niet willen gebruiken om veel geld op te strijken, om er daarna vandoor te gaan. "Dat is niet het geval. Een beursgang kan wel dienen om kapitaal op te halen voor het bedrijf, om te groeien," aldus de financieel directeur.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN