Zalando maakt bijna winst

De Duitse webgigant Zalando heeft in 2012 een omzet gerealiseerd van 1,15 miljard euro. In 2011 was dat nog 510 miljoen euro. Winst maakt de modewebwinkel nog niet, maar in de thuismarkt is wel het break-evenpoint bereikt. Dat meldt

Zalando in een persbericht.

InZalando maakt bijna winst vergelijking met 2011 steeg de omzet het afgelopen jaar met 125 procent. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Zalando bijna zo ver dat er winst wordt gemaakt. Volgens het bedrijf is dat vrij snel, vier jaar na de oprichting. En opstartkosten horen bij de strategie om snel nieuwe markten te betreden. Directeur Rubin Ritter laat weten dat het eigen vermogen in 2012 is gestegen naar 50 procent.

De omzetontwikkeling kwam vooral door spenderende consumenten in Duitsland. Door uit te breiden naar nieuwe markten - Zalando is in totaal nu actief in veertien markten - moet de basis voor toekomstige groei zijn gelegd.

"We zijn erg trots op de uitstekende resultaten die we hebben bereikt met het team. Deze ontwikkeling bevestigt ons business model en het vertrouwen dat de investeerders in ons stellen. Zalando is een echt Europees succesverhaal," zegt oprichter Robert Gentz.

Voor de toekomst wil Zalando het assortiment uitbreiden. Nu verkoopt het bedrijf zo’n 150.000 verschillende stijlen uit de huidige collecties van meer dan 1500 merken. De webshop moet het komend jaar geavanceerder worden. Daarvoor heeft het bedrijf een technologie-afdeling van zo'n driehonderd IT-specialisten.

Ook ligt de focus op de logistiek. Eind 2012 werd al een nieuw distributiecentrum geopend in Erfurt. Het 120.000 vierkante meter tellende pand is het eerste eigen magazijn van de Duitse retailer. Het logistieke centrum in Erfurt moet een nieuw distributienetwerk creëren voor Zalando België, Spanje, Finland, Denemarken, Polen en Noorwegen. Begin dit jaar volgt een tweede magazijn in Mönchengladbach, een stad gelegen tussen Limburg en Düsseldorf.

Foto's: Zalando Collection zomer 2013

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN