Winst Adidas gedaald naar 9 miljoen

De winst van sportartikelenfabrikant Adidas is in het tweede kwartaal met 93 procent gedaald. In de periode tussen april en juni maakte het bedrijf een nettowinst van 9 miljoen euro. De omzet van het concern daalde met 2,5 procent tot

2,5 miljard euro. De winstdaling is voor een groot deel te wijten aan een ongunstige wisselkoers. Ook werd er minder verkocht: de valutakoersen niet meegerekend bleef de omzet 8 procent achter bij die van dezelfde periode vorig jaar.

AdidasIn mei van dit jaar, na het afsluiten van het eerste kwartaal gaf het bedrijf een winstwaarschuwing uit en werd een reorganisatie aangekondigd. Onder meer door het schrappen van het regionale management in Europa en Azië wil het bedrijf in totaal meer dan 100 miljoen euro besparen.

Volgens topman Herbert Hainer is de zwaarste periode van de recessie nu achter de rug: “Hoewel er nog steeds uitdagingen zijn, ben ik ervan overtuigd dat de resultaten in de rest van het jaar beter worden", stelde hij. Adidas verwacht dat de omzet dit jaar ongeveer 5 procent achterblijft ten opzichte van 2008.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN