• Home
  • V1
  • Leads
  • Werk van studenten in Zuiderzeemuseum

Werk van studenten in Zuiderzeemuseum

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Creaties van de tweedejaars Fashion & Design studenten van het Amsterdam Fashion Institute (Amfi) worden momenteel tentoongesteld in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De creaties van vijf studenten van het AMFI-Amsterdam Fashion

Institute zijn geselecteerd voor de tentoonstelling met de titel: ‘Een leven lang’, dan onderdeel uitmaakt van de thematentoonstelling ‘Gejaagd door de wind’, de grote afsluiting van de jubileummanifestatie voor de zestigste verjaardag van het Zuiderzeemuseum. Op deze tentoonstelling zijn onder andere outfits van Francisco van Benthum, Alexander van Slobbe, Spijkers en Spijkers en Viktor & Rolf, van wie het Zuiderzeemuseum recent werk aankocht voor zijn collectie, te zien. Maar ook sieraden van de ontwerper van Ted Noten.

De titel van het mode-event, ‘Een leven lang’, verwijst naar de opdracht om een kledingstuk te maken wat je een levenlang kunt koesteren. “Onze ontwerpen zijn een antwoord op de vraag van de huidige organisatie van de kledingindustrie naar duurzaamheid. Daarnaast moesten de ontwerpen ook passen binnen een project van de Schone Kleren Campagne 'Fair Fashion: naar een eerlijke kledingindustrie', waaraan het AMFI deelneemt,” zo vertelt studente Annelien Boxtart, waarvan werk is geselecteerd.

De tentoonstelling loopt van 10 juli tot en met 23 augustus 2009. De ontwerpen van de studenten zijn te bewonderen in Paessens, een authentiek Zuiderzeepand in het museumpark.

Foto: werk van de studenten van Amfi in het Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum