Verweij Fashion neemt British Indigo over

Er is een nieuwe eigenaar voor de merken British Indigo, Mr Indigo en R.B. Boston. Verweij Fashion neemt de merken over van modebedrijf Elshof Fashion BV. Vanaf 1 oktober zullen de labels British Indigo, Mr Indigo en R.B. Boston overgenomen worden door Verweij Fashion. “Wij zijn

erg blij dat we met deze merken aan de slag kunnen”, laat Robert Verweij weten, die samen met zijn broer Karel Verweij eigenaar is van Verweij Fashion. “We zullen er alles aan doen om de bestaande professionele ondernemers, die de merken jarenlang met veel enthousiasme opgebouwd en verkocht hebben, opnieuw te overtuigen met vernieuwende, commerciële collecties”, zegt Jacco de Koeijer. De focus ligt in het begin vooral op de Benelux, de grootste afzetmarkt. Er is nog steeds een goed contact met de retailers die de merken verkochten, vertelt hij. “De input en samenwerking met retailers is van grote waarde voor ons.”

Verweij Fashion neemt British Indigo overOm het DNA van de merken te behouden is Jacco de Koeijer aangetrokken, die samen met het design team verantwoordelijk zal zijn voor de merken. De visie van de nieuwe collecties zit al in het hoofd zegt de Koeijer, maar daar wil hij nog niets over kwijt. “Dit is het moment waarop we de collecties ontwikkelen.” De eerste nieuwe collecties worden begin 2015 verwacht.

Recessie was reden voor het stoppen van British Indigo

De recessie is de reden van het stoppen van de merken, liet Elshof Fashion BV begin dit jaar weten. In april maakte het modebedrijf bekend te stoppen met de mannenmodemerken British Indigo, R.B. Boston. De beslissing viel toen de omzet was terug liep door de aanhoudende recessie en de nadelige gevolgen voor de Nederlandse detailhandel. Het volume van de orders was zodanig afgenomen, dat doorgaan niet meer verantwoord was. “We zouden de merken kunnen voortzetten als we zouden besparen en met een kleiner team verder zouden gaan, maar dat wilden we niet,” liet Roderick Muller toen weten. De afgelopen maanden zouden in het teken staan van ‘netjes afronden’. Tegelijkertijd onthulde Muller toen ook al dat er gesprekken werden gevoerd over een mogelijke doorstart en dat er veel interesse was in British Indigo.

British Indigo en RB Boston zijn tien jaar geleden opgericht door Muller onder Elshof Fashion. Het bedrijf zelf werd twintig jaar geleden opgericht, van oorsprong als groothandel in herenmode. Verweij Fashion is opgericht in 1955 en eigenaar van de merken Baileys, Giordano en Thomas Maine. De merken worden voornamelijk verkocht in de Benelux, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Zwitserland en Canada. Via Verweij Retail International zijn er vijftien Spaanse winkels onder de naam Baileys, die deze merken ook verkopen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN