Varova neemt belang in Gsus

Terwijl oprichter Peter Steenstra zijn kledingmerk Gsus verlaat, treedt er een team van investeringsmaatschappij Varova Investments aan bij het in 1993 opgerichte Nederlandse kledingmerk. Varova is van plan om met een

nieuw samengestelde directie de onderneming een nieuwe impuls te geven. “Varova is geen bedrijf dat alleen maar een zak geld komt brengen,” vertelt Irene Vernie van de afdeling Human Resources bij Gsus. “Zij blijven de onderneming en het management actief ondersteunen bij het realiseren van de doelstellingen..” Varova ging vijf keer eerder zo te werk, waaronder bij twee onderdelen van Philips en bij de Frans-Belgische activiteiten van Leaf.

Varova neemt belang in Gsus De betrokken manier waarop Varova te werk gaat, is de reden dat ondernemer Steenstra zijn bedrijf aan de investeerder durft toe te vertrouwen. De reden dat hij zelf terugtreedt als bestuurder van de onderneming, luidt volgens Vernie als volgt: “Hij heeft tegen ons gezegd dat hij het na 17 jaar tijd vond om iets anders te gaan doen. Wat dat is, weet hij nog niet. Hij gaat eerst op vakantie.”

De nieuwe directie van gsus bestaat uit Jean Pierre Raes (Managing Director) en Roemer Zonneveld (Director Retail), beide voormalig business managers bij het bedrijf. Jan Schrijver, medeoprichter van het merk en lead designer, blijft als Art Director betrokken bij het merk. Het nieuwe team wil de positie van gsus in de zich snel ontwikkelende ‘fast-fashion’ modemarkt versterken. Gsus industies heeft al Heavens Playgroundwinkels in steden als Moskou, Dubai, Riga en Antwerpen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN