Tommy Hilfiger verkocht

Voor het bedrag van 3 miljard dollar wisselt het in Nederland gevestigde merk Tommy Hilfiger binnenkort van eigenaar. Het Amerikaanse bedrijf Phillips-Van Heusen (PVH) heeft officieel bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft bereikt

met investeerder Apax voor een overname van Tommy Hilfiger B.V. Apax krijgt een aandeel van 15 procent in het nieuwe bedrijf.

Ongeveer 2,2 miljard euro moet het bedrijf Apax opleveren. Daarvan moet 1,942 miljard in cash worden betaald. Met een gezamelijke jaaromzet van naar schatting 4,6 miljard dollar wordt PVH met Tommy Hilfiger een grote speler, met in de portefeuille ook nog merken als Arrow, Izod en Calvin Klein.

Tommy Hilfiger verkochtFred Gehring, de CEO van Tommy Hilfiger ziet de voordelen van de overname: “We zijn erg blij dat we onze krachten kunnen verenigen met PVH, een van de beste kledingbedrijven ter wereld,” zegt hij in een verklaring. “De schaal van het gecombineerde bedrijf in de VS zal duidelijke voordelen opleveren voor beide bedrijven, terwijl de internationale aanwezigheid van Tommy Hilfiger PVH kan helpen andere merken internationaal op de markt te brengen.” PVH verwacht dankzij de overname jaarlijks zo’n 40 miljoen aan kosten te kunnen besparen.

Emanuel Chirico, CEO van PVH is onder de indruk van de prestaties van Tommy Hilfiger gedurende de afgelopen jaren: "Onder leiding van Fred Gehring en zijn team is Tommy Hilfiger in bijna vier jaar op de kaart gezet in Europa en Azië, het onderwijl wederopbouwend in Noord Amerika en zelfs gedurende de recessie bleef het sterk winstgevend.” Ook vindt hij dat de bedrijfscultuur van Tommy Hilfiger B.V. past bij die van PVH.

Tommy Hilfiger zelf –de oprichter en naamgever van het merk- zal aanblijven als hoofdontwerper en visionair voor het merk Tommy Hilfiger. Fred Gehring krijgt een functie als CEO van de internationale operaties van PVH en gaat deel uitmaken van de directie.

De omzet van Tommy Hilfiger over het fiscale jaar 2009 –dat afloopt op 31 maart- komt naar verwachting uit op 2,25 miljard dollar. Het bedrijf heeft wereldwijd 1000 winkels.

Photo (Business Wire): Emanuel Chirico, CEO Phillips-Van Heusen; Tommy Hilfiger; Fred Gehring, CEO Tommy Hilfiger B.V.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN