Tommy Hilfiger krijgt Unesco Support Award

Tommy Hilfiger is op het Unesco-gala in Düsseldorf geëerd met de Unesco Support Award. Hilfiger kreeg de prijs als erkenning van zijn filantropische activiteiten door de jaren heen. De award, die is ontworpen door Lorenzo Quinn, werd op

14 november 2009 aan Hilfiger uitgereikt door de Duitse actrice Sophie Schuett.

Tommy Hilfiger krijgt Unesco Support Award“Het is een enorm voorrecht geëerd te worden met een zo een belangrijke erkenning als de Unesco Award,” liet Tommy Hilfiger weten. “Ik heb veel respect en bewondering voor Unesco. De bijdrage die zij leveren aan de wereldwijde ontwikkeling van onderwijs, wetenschap en cultuur is van onschatbare waarde. Ikzelf zet hierna met veel plezier mijn filantropische werkzaamheden via de Tommy Hilfiger Corporate Foundation voort.” Unesco ambassadeur Ute-Henriette Ohoven is trots op Hilfiger als ambassadeur: “We zijn er uitermate trots op dat we een van de meest invloedrijke modeontwerpers van onze tijd mochten verwelkomen op ons Unesco Gala.”

De United Nations Education, Scientific and Cultural Organization (Unesco) is een charitatieve instelling die mondiaal wordt gerespecteerd voor de cruciale rol die het speelt in de wereldwijde ontwikkeling van onderwijs, wetenschap en cultuur.

Tommy Hilfiger richtte in december 1995 de Tommy Hilfiger Corporate Foundation die als doel heeft het stimuleren en inspireren van de Amerikaanse jeugd. De doelstelling van de stichting heeft zich sinds die tijd verbreed en ontwikkelt en ondersteunt nu ook programma’s/samenwerkingsverbanden die educatieve kansen en onderzoek bevorderen voor diverse bevolkingsgroepen in de VS en de rest van de wereld.

De filantropische missie van de Tommy Hilfiger Corporate Foundation heeft sinds kort een mondiaal karakter dankzij een samenwerkingsverband met Millennium Promise, een in 2005 opgerichte non-profitorganisatie die zich ten doel stelt een einde te maken aan extreme armoede, honger en voorkombare ziekten. Via dit samenwerkingsverband zal de Corporate Foundation gedurende vijf jaar meer dan twee miljoen dollar doneren aan Millennium Promise.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN