Toch toekomst voor Oilily

Hoewel de winkels dicht blijven, gloort toch hoop voor het merk Oilily. Voor de tachtig winkels, de voorraden en de contacten met leveranciers is er nog geen oplossing gevonden voor het inmiddels een maand failliete modebedrijf Oilily. En voor de 625 werknemers is ontslag

aangevraagd.

OililyUit een reactie die de familie Olsthoorn naar buiten bracht middels een persbericht, valt echter op te maken dat Oilily toch niet uit het straatbeeld zal verdwijnen. In een persbericht laat het echtpaar doorschemeren dat ‘de verzakelijkte en weinig oorspronkelijke koers’ van de laatste jaren voor hen reden was om het merk Oilily terug te kopen. Gevolgd door: “De weg is vrij om van Oilily weer Oilily te maken,” aldus de familie.

Aanvankelijk wilde curator Molhuysen Oilily in z’n geheel verkopen omdat dat meer geld zou opleveren, maar uiteindelijk koos hij er toch voor de merknaam apart te verkopen. Voor welk bedrag dat is gebeurd, is niet bekend gemaakt. Het bedrijf Colorful Licences International BV, dat onder licentie tassen, schoenen en accessoires van het merk Oilily ontwerpt en op de markt brengt, toont zich in elk geval gelukkig met deze ontwikkeling. “Met het terugkopen van het merk Oilily door de familie Olsthoorn is het kleding- en accessoiremerk terug bij de oorsprong. Nu de verantwoordelijkheid ervoor weer terug is bij de familie Olsthoorn, die het merk in 1963 is gestart en daarna wereldfaam heeft bezorgd, is bij Colorful Licenses het vertrouwen in de toekomst toegenomen,” meldt het bedrijf in een persbericht.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN