Toch geen Bread & Butter in Barcelona

Karl-Heinz Müller van modevakbeurs Bread & Butter weet wel leven in de brouwerij te brengen. Krap twee maanden geleden kwam de grote aankondiging inclusief persconferentie op locatie: Bread & Butter zou de wintereditie in januari 2015 van Berlijn verhuizen naar Barcelona.

Geweldig nieuws voor de Spaanse stad die zich al zat te verheugen op de grote instroom van bezoekers. Maar helaas, het feest gaat niet door. Vrijdag heeft Müller de plannen voor Barcelona weer geannuleerd. Dat melden diverse Duitse vakmedia.

Toch geen Bread & Butter in BarcelonaBread & Butter blijft toch in Berlijn

"Uit gesprekken met besluitvormers in de branche is gebleken dat men liever het bestaande format voortzet. Bread & Butter blijft in Berlijn en zal komend seizoen gelijktijding plaatsvinden met de andere vakbeurzen van 19 tot en met 21 januari 2015," zegt Müller op Sportswearnet.com. De januari-editie van B&B zal dus later zijn. De beurs in Barcelona zou eerst van 8 tot en met 10 januari plaatsvinden. Raffaello Napoleone, CEO van de Italiaanse beursorganisatie Pitti Immagine, sprak daar al zijn ongenoegen over uit, omdat B&B met die vroege datum het inkoopseizoen zou openen, een rol die van oudsher voor Pitti Uomo in Florence was weggelegd.

Het moet geen gewoonte gaan worden. Bij het volgende 'plan' van de B&B directeur ligt het 'Peter en de wolf'-syndroom op de loer, want het is niet voor het eerst dat een groot opgezette aankondiging van Müller een luchtballon blijkt. Vorig jaar verbaasde hij vriend en vijand met de aankondiging consumenten op het vakevenement te willen toelaten. Het plan leidde tot heftige discussies in de modebranche. Voor Müller leek het allemaal heel logisch om consumenten de nieuwste collecties te laten zien, maar volgens een groot aantal exposanten bracht dat extra kosten met zich mee. "De reacties varieerden van totale euforie tot complete afwijzing." Twee maanden na de aankondiging werd ook dat plan geannuleerd.

Hoe het nu met Seoel zit is onduidelijk. Tegelijk met het Barcelona-plan maakte Müller ook plannen voor een aparte beurs in Seoel bekend, maar daar wordt in de eerste berichtgeving over het niet doorgaan van Bread & Butter Barcelona niets over gezegt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN