• Home
  • V1
  • Leads
  • Tally Weijl neemt Springfield over

Tally Weijl neemt Springfield over

bezig met laden...

Leads

Het Zwitserse bedrijf Tally Weijl neemt met ingang van maart 22 winkels over. Daarvan zijn 19 winkels van het Spaanse Springfield en 3 van Women's Secret. Beide merken behoren tot de Spaanse Cortefiel Groep. Met de overname veranderen de 200 medewerkers van

Cortefiel in Duitsland van werkgever.

Het was de bedoeling dat de formules in Duitsland flink zouden expanderen, maar dat heeft niet gewerkt. De meeste winkels zullen veranderen in Tally-winkels. Het is de eerste volledige overname van Tally Weijl. Tot nu toe nam de keten alleen locaties over. "We nemen nu winkels over met infrastructuur en al omdat dat in onze uitbreidingsplannen past," vertelt Aileen Zumsteen van Tally Weijl. "We zijn op zoek naar winkels met grotere oppervlaktes," vervolgt ze. "In de grote steden tussen de vijfhonderd en zeshonderd vierkante meter." Het is niet de bedoeling dat het hierbij blijft. Tally Weijl is van plan om nog meer uit te breiden in Duitsland: "Er is nog een groot potentieel voor ons merk in dit land. We zijn nog op zoek naar meer locaties."

De winkelformule Tally Weijl werd in 1984 opgericht door Tally Elfassi-Weijl and Beat Grüring. In 1987 ging de eerste winkel open, in Zwitserland. Op dit moment telt de keten meer dan vijfhonderd winkels in dertig landen. In totaal zijn er 1200 mensen werkzaam bij het bedrijf. De kleding die het bedrijf verkoopt is bedoeld voor jonge, zelfbewuste vrouwen.

Cortefiel
Springfield
Tally Weijl
Scroll down to read more