Samenwerking Zara en MTV

Het Spaanse kledingconcern Zara is een samenwerking aangegaan met Nickelodeon en Viacom Consumer Products (NVCP), eigenaar van muziekzender MTV. Het betreft een licentie-overeenkomst. De twee bedrijven gaan samen een kleine kledinglijn op de markt brengen, bestaande uit

T-shirts en truien met capuchon. De kledinglijn, Streetmuse by Zara, MTVMTV, is ‘funky, design-geïnspireerd en mixt de essentie van de straat met het merk MTV’. “MTV is een icoon, een merk dat constant in ontwikkeling is en ’s werelds nummer één muziek- en entertainmentplatform voor jonge mensen. Combineer dit met Zara’s unieke talent om design te herinterpreteren en ontdekken, en je hebt een fenomenale samenwerking te pakken,” liet Jean-Philippe Randisi, CEO van NVCP International, weten. “Zara’s wereldwijde positie als belangrijk modebedrijf en de connectie van het concern met de urban consumer maakt Zara de perfecte partner van MTV en retailer voor Streetmuse.”

“Het is de eerste keer dat MTV een licentie-overeenkomst aangaat met een kledingmerk. De samenwerking heeft niets te maken met het on-air of off-air zijn van een bepaald programma,” vertelt Kelly Todd van MTV. MTV wordt gesponsord door een ander kledingmerk: Edc van Esprit, dat twee keer de MTV Music Awards sponsorde. Of dat dit jaar ook weer het geval zal zijn kon Todd nog niet vertellen.

Het is geen nieuw fenomeen dat een televisiezender een samenwerking met een kledinglabel, -concern of -organisatie aangaat. In Nederland had eerder Net5 een deal gesloten met kledingmerk Steps voor de serie Julia’s Tango. De vier actrices die de hoofdrollen vervulden in deze serie droegen in het tweede seizoen een aantal jurken van Steps. Vanaf deze maand zal de kleding van Steps te zien zijn in het nieuwe televisieprogramma Verborgen Gebreken. Inkooporganisatie Euretco maakte onlangs een televisieprogramma waarin eigenaren van hardloopwinkels Runnersworld tegen elkaar strijden (ook Net5). Mitex was initiatiefnemer van modeprogramma Looking Good.

De kleding van Zara in samenwerking met MTV is vanaf deze week te koop in duizend Zara-winkels in 68 landen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN