Samenwerking Gaultier en Levi’s

Jean Paul Gaultier maakte voor zijn S/S 2010 mannenshow meerdere variaties op de Levi’s 501 en het klassieke Levi’s truckerjacket. Daarvoor hebben de modeontwerper en het jeansmerk samengewerkt. Het spijkerbroekenmerk

Levi’s gaat er prat op de meest herkenbare en de meest nagemaakte broeken ter wereld te hebben bedacht. De kleding en accessoires van het merk worden tegenwoordig verkocht in meer dan 110 landen. De Franse ontwerper Gaultier blijkt een trouwe fan van het merk: “Levi’s is de American Dream, een mythe, de echte, originele jeans,” aldus Jean- Paul Gaultier, die in voorgaande collecties al vaker een voorkeur voor straatmode en popcultuur liet zien.

Jean Paul gaultier, Levi'sVoor de herencollectie in Parijs nam Gaultier de jeansstijl van Levi’s als uitgangsbasis en vermengde die met een aantal typische Gaultier-elementen, zoals marinestrepen en –banden. Zowel de stijve jeansstof van het truckerjasje als de 501 werden bijvoorbeeld voorzien van uitgesneden stukken en brede linten. De stukken werden vervolgens gepresenteerd in combinatie met elegante, mannelijke kleding uit de nieuwe Gaultier-collectie.

Maison Jean-Paul Gaultier brengt Haute Couture, Prêt-à-Porter, accessoires en een succesvolle parfumlijn op de markt. Aanvankelijk maakte de ontwerper naam als enfant terrible van de Franse modewereld. In zijn creatieve experimenten zocht hij grenzen op, maar altijd bleven zijn ontwerpersvaardigheden voorop staan. Ook baarde hij opzien door in zijn shows ongebruikelijke modellen te gebruiken; waaronder mannen op leeftijd, vrouwen met ronde vormen en jongeren voorzien van menig piercing en tatoeage.

Zijn rebelse stijl trok ook aandacht van mensen buiten de Franse couturekringen. Vrijwel iedereen op aarde kende zijn naam nadat hij in de jaren ’90 de kostuumcollectie ontwierp voor de Blonde Ambition Tour van zangeres Madonna. “Jean-Paul Gaultier is één van de puurste en meest talentvolle ontwerpers uit de modegeschiedenis,” juicht You Nguyen, Europees senior vice-voorzitter en artistiek directeur bij Levi’s. “Het spreekt voor zich dat wij het fantastisch vonden om aan zijn laatste collectie bij te dragen.”

Foto: Jean Paul Gaultier Prêt-à-Porter Spring/Summer 2010

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN