PVH koopt Europese Calvin Klein-tak terug

Het Amerikaanse modeconcern PVH Corp heeft de licentie voor de productie en verkoop van ck Calvin Klein in Europa teruggekocht van het eveneens Amerikaanse kledingbedrijf Warnaco. Met ingang van 2013 is het merk weer in eigen huis.

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekend gemaakt.

Moederbedrijf PVHPVH koopt Europese Calvin Klein-tak terug wil ck Calvin Klein verder gaan uitbouwen in Europa. Het continent vormt een belangrijke markt voor het merk; de jaaromzet van 1 miljard euro is met name afkomstig uit Europa en Azië. ”Door gebruik te maken van PVH's Europese infrastructuur kunnen we ck Calvin Klein beter ontwikkelen in Europa,” aldus Tom Murry, CEO van Calvin Klein. PVH verwacht dat het merk op deze manier in Europa binnen vijf tot zeven jaar een jaaromzet van 500 miljoen dollar (380 miljoen euro) kan halen.

De Europese Calvin Klein-divisie zal worden opgezet onder leiding van Fred Gehring, CEO van PVH. De topman was ook verantwoordelijk voor de terugkomst van de Tailored-lijn van Tommy Hilfiger bij het modeconcern. In oktober maakte PVH bekend een einde te hebben gemaakt aan de samenwerking met de Holy Fashion Group en vanaf 2013 weer zelf de touwtjes van Tommy Hilfiger Tailored in handen te hebben.

De licentieovereenkomst tussen Calvin Klein en Warnaco stamt uit 2006. Dat jaar kocht Warnaco de aandelen en licenties van ck Calvin Klein en Calvin Klein Jeans in Europa en Azië voor 240 miljoen euro. De kledingproducent blijft wel de Calvin Klein Jeans en Calvin Klein Underwear-divisies voeren. In Zuidoost-Azië en Japan heeft PVH een licentieovereenkomst voor de productie en verkoop van ck Calvin Klein met modebedrijven Onward Kashiyama en Club 21.

Het ck Calvin Klein-merk is de sportieve variant van modelabel Calvin Klein. De mannen- en vrouwencollecties bestaan uit kleding, accessoires en tassen. Naast Calvin Klein en ck Calvin Klein bestaat het merk ook uit Calvin Klein Jeans en Calvin Klein Underwear. Over 2010 behaalden de Calvin Klein merken gezamenlijk een omzet van 6,7 miljard dollar (5,1 miljard euro).

PVH, voorheen bekend als de Philips-Van Heusen Corp., is een van de grootste kledingbedrijven ter wereld. Naast Calvin Klein is het modeconcern eigenaar van Tommy Hilfiger, Izod, Arrow en Bass and G.H. Bass & CO en heeft het licenties in handen van merken als Michael Kors, Kenneth Cole New York en DKNY. Het bedrijf rapporteerde over 2010 een omzet van 5,5 miljard dollar (4,2 miljard euro).


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN