PVH herenigt Calvin Klein door overname Warnaco

Het Amerikaanse modeconcern PVH Corp, eigenaar van Tommy Hilfiger en Calvin Klein, gaat kledingfabrikant Warnaco overnemen voor een bedrag van 2,9 miljard dollar (2,2 miljard euro). Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Dankzij de

overname komen alle Calvin Klein lijnen weer onder één zakelijke paraplu terecht. Sinds PVH Calvin Klein in 2003 overnam, had Warnaco de licenties voor de lucratieve ondergoed- en jeanslijnen in handen. In maart kocht PVH al de licentie van de productie en verkoop van ck Calvin Klein in Europa terug.

“Dit isPVH herenigt Calvin Klein door overname Warnaco een unieke mogelijkheid om het huis van Calvin Klein te herenigen,” aldus Emanuel Chrico, CEO van PVH. “Mondiaal de directe controle hebben over de twee grootste takken van Calvin Klein – jeans en ondergoed – zal ons de mogelijkheid bieden om extra groeipotentieel van dit krachtige merk te ontgrendelen.”

De deal wordt gezien als een van de grootste in de kledingindustrie van 2012. Dankzij de overname wordt de waarde van PVH nu geschat op 8 miljard dollar (6,3 miljard euro). PVH gaat 51,75 miljoen dollar (40 miljoen euro) in cash betalen en geeft 0,1822 van een PVH aandeel in ruil voor elk aandeel van Warnaco. Daardoor krijgen aandeelhouders van Warnaco gezamenlijk 10 procent van alle PVH aandelen in handen.

Naar verwachting gaat de overname 100 miljoen dollar (77 miljoen euro) meer omzet per jaar opleveren. De eerste tijd zullen de inkomsten echter onder druk komen te staan door een kostenpost van 175 miljoen dollar (135 miljoen euro) die PVH over drie jaar gaat uitsmeren.

De overname maakt onderdeel uit van PVH’s groeiplannen. Chirico liet eerder al weten ‘agressief’ op zoek te gaan naar deals om zijn plannen te verwezenlijken. De komende tijd wil PVH naar eigen zeggen gaan gebruiken om de ‘gevestigde activiteiten’ van Warnaco in Azië en Latijns-Amerika naar het niveau te tillen van zijn eigen ‘sterke activiteiten’ in Noord-Amerika en Europa.

PVH, voorheen bekend als Phillips-Van Heusen Corp, is de afgelopen jaren enorm gegroeid dankzij overnames, waaronder G.H. Bass & Co in 1987, Izod in 1995, Calvin Klein in 2003 en Tommy Hilfiger vorig jaar. Het bedrijf heeft ook licenties in handen van merken als Geoffrey Beene en Kenneth Cole New York. De deal met Warnaco wordt naar verwachting begin 2013 afgerond.

Foto's: Calvin Klein Jeans

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN