Pull & Bear te koop op Asos.com

Na Primark opent ook Pull & Bear - één van de modeformules van het Spaanse concern Inditex - een tijdelijke shop op Asos.com. Momenteel zijn via de Britse online retailer 73 kledingstukken van Pull & Bear voor dames te koop en 37 styles

voor heren.

In het jaarverslagPull & Bear te koop op Asos.com van het afgelopen boekjaar liet Asos al weten meer samen te willen werken met modeketens. Het afgelopen jaar voegde Asos merken als New Look, Monki, Only en the Kooples toe aan het assortiment. Ook sloot de webshop de handen ineen met Primark. Begin september zei John Bason, financieel directeur van Associated British Food, het moederbedrijf van Primark, dat de samenwerking zou stoppen. Maar Asos' CEO Nick Robertson zegt tegen Retail-week.com dat de partijen nog steeds proberen voor de lange termijn een plan uit te werken. "Misschien kunnen we een minimumbedrag invoeren of verplichten een kledingstuk van Asos bij elk Primark-item te bestellen," zegt Robertson.

Primark ging in juni bij Asos van start met zo'n twintig kledingstukken. Later werd het assortiment van de Ierse budgetketen op Asos.com uitgebreid naar 140 items. Asos-directeur Nick Robertson sprak van een 'weergaloze start' en zei dat de betaalbare mode over de digitale toonbank vloog. Volgens de topman is het grootste probleem om de samenwerking winstgevend te maken. Dat komt vooral door de lage prijzen van Primark en de gratis verzending en retournering bij Asos.

Asos en Inditex werken samen

Inditex wil door de samenwerking met Asos online sterker worden. Maar, zegt CEO Amancio Ortega tegen het Spaanse persbureau Europa Press, de samenwerking van Asos en Pull & Bear is van tijdelijke aard. Inditex wil zich namelijk vooral focussen op groei van de eigen online kanalen. Het Spaanse modeconcern verkocht eerder al online via shoppingcommunity Vente-Privée. Het Franse bedrijf verkocht de voorraden van Stradivarius, Bershka en Pull & Bear.

Pull & Bear heeft volgens Asos collecties die het midden houden tussen 'androgyne grunge' en 'sporty cool'. De formule heeft in Nederland winkels in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Tilburg. Volgend jaar moet een nieuwe vestiging in Amsterdam openen. In België heeft Pull & Bear winkels in onder andere Brussel, Antwerpen, Kortrijk en Louvain-la-Neuve.

Foto's: Pull & Bear op Asos.com

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN