Primark naar Europa

De Britse modeketen Primark gaat uitbreiden in Europa. Dat heeft de financieel directeur van Associated British Foods (ABF), het moederbedrijf van Primark, gezegd in een interview met dagblad Times. Landen als Duitsland, Nederland en Portugal staan bovenaan het lijstje

van het bedrijf. Naar verwachting zullen hier in 2009 de eerste winkels open gaan.

Primark naar EuropaDe geplande expansie is een vervolg op het succes dat Primark in Spanje heeft geboekt. Daar heeft Primark nu vijf filialen, onder meer in Madrid, Málaga en Jerez, en is de keten zeer populair vanwege de trendy betaalbare mode van goede kwaliteit. Voor het management van het bedrijf vormt het succes in Spanje, het land waar Zara vandaan komt en ook H&M het goed doet, het bewijs dat er ruimte is voor nóg een betaalbare kledingketen.

Primark werd in 1969 in Dublin opgericht door Arthur Ryan. De keten heet van oorsprong Penneys en is onder die naam in Ierland nog steeds actief. Vandaag de dag heeft Primark meer dan 173 winkels in Ierland, Groot Brittannië en Spanje. Vorig jaar stootte Primark in Groot Brittannië Marks&Spencer van de troon en werd de grootste kledingretailer van het land. De Times citeert een retailanalist die zegt: "Tien tot vijftien jaar geleden werd de Britse kledingmarkt gedomineerd door Marks & Spencer. M&S was de winkel waar iedereen zijn basics kocht. Primark heeft die rol de laatste jaren overgenomen."

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN