Primark boekt 17 procent omzetstijging in 2014

De Britse retailer Primark, onderdeel van Associated British Foods, rapporteerde voor boekjaar 2014 een winststijging van 29 procent naar 662 miljoen pond (846,7 miljoen euro) en een omzetstijging van 17 procent naar 4,95 miljard pond (6,33 miljard euro). Dit positieve resultaat dankt

het bedrijf aan de toename van vierkante meters waardoor de vergelijkbare omzet met 4 procent steeg.

Er werd druk verkocht tijdens de afgelopen kerstperiode en resultaten van het derde kwartaal werden gestimuleerd door goede verkoop dankzij het warme weer.

Primark boekt 17 procent omzetstijging in 2014Grote internationale uitbreiding gepland

Primark opende het afgelopen jaar 25 winkels, waaronder de eerste filialen in Frankrijk en meerdere winkels in Nederland. Vooral Spanje, waar het bedrijf sinds acht jaar actief is, deed het bijzonder goed, aldus het bedrijf.

Het bedrijf opende in totaal bijna 500.000 vierkante meter. Drie filialen veranderden van locatie, nog drie anderen werden verbouwd en uitgebreid en er kwamen 25 filialen bij. Sinds het eind van het afgelopen boekjaar opende Primark een winkel in Portugal, twee in Nederland en twee in Duitsland. Er staan nog vijf winkelopeningen gepland vóór de kerst, waaronder de verhuizing van de winkel in Northampton naar een pand dat drie keer zo groot is.

Primark verwacht het komende boekjaar er nog zo'n 300.000 vierkante meter bij te krijgen, en anticipeert een reeks Europese openingen in najaar 2015. Het bedrijf is ook van plan meerdere filialen te openen in het noordoosten van de Verenigde Staten. De retailer heeft voor locaties gekozen waar veel bezoekers komen en tekende onlangs een huurcontract voor een pand in het centrum van Boston. Tegen 2016 verwacht Primark acht winkels in de regio te hebben.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN