• Home
  • V1
  • Leads
  • Ontwerpwedstrijd FFI en Maasmechelen Village

Ontwerpwedstrijd FFI en Maasmechelen Village

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

In het kader van de tiende verjaardag van Maasmechelen Village heeft het outletcentrum samen met het Flanders Fashion Institute (FFI) een ontwerpwedstrijd gelanceerd. De uitdaging: een accessoire voor mannen, vrouwen of kinderen

ontwerpen.

Het

FFI heeft tien jonge Belgische ontwerpers voor de ‘Fashion creativity competition for the 10th anniversary of Maasmechelen Village’ geselecteerd. De namen: Angelo Van Mol, Ann Bruggeman, Judith Thomas, Kim Stumpf, Léa Peckre, Lieze Platteeuw, Nathalie Fordeyn, Nele Cattryse, Sofie Claes en Toon Geboers. “Het is een mix tussen pas afgestuurden en opstartende ontwerpers,” licht een woordvoerster van het FFI toe. “Daarnaast komen de afgestudeerden niet alleen van academies in Brussel, Gent en Antwerpen, maar ook van minder voor de hand liggende scholen als Syntra.”

Wat het de ontwerpers kan opleveren? Volgens het FFI krijgen ze de kans om meer naamsbekendheid te werven en hun talent te demonstreren aan een groot publiek. Het instituut, dat ondernemerschap in de mode-industrie in Vlaanderen stimuleert, doelt daarmee hoogstwaarschijnlijk ook op de tentoonstelling van de tien accessoires van 24 september tot
en met 20 oktober in Maasmechelen Village.

Op 20 oktober maakt een jury de winnaar van de ontwerpwedstrijd bekend. Wie in de jury zit en wat er precies te winnen valt, wil het FFI nog niet bekendmaken. Volgens Kim Stumpf, een van de tien jonge talenten, wordt een hoofdprijs, een geldprijs van 4.000 euro, vergeven en een tweede prijs, goed voor 2.500 euro. De deelnemers maken ook nog kans op een publieksprijs (1.000 euro) en persprijs. Volgens Stumpf is de laatste een ereprijs.

Ook de publieks- en persprijs worden uitgereikt op de slotavond van de tentoonstelling op 20 oktober. Voorts worden alle accessoires geveild voor Kageno, een organisatie die verarmde gemeenschappen in Kenia helpt in hun ontwikkeling.

Foto’s van de deelnemers en hun ontwerpen verschijnen binnenkort op de FFI-website. Stumpf verklapt alvast dat zij meedingt met een gebreide sjaal die wordt geproduceerd in België en met de hand gecustomized in India.

Flanders Fashion Institute
Kim Stumpf
Maasmechelen