• Home
  • V1
  • Leads
  • Onduidelijkheid over doorgaan Bread & Butter

Onduidelijkheid over doorgaan Bread & Butter

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Wel of niet afgelast? Een bericht in het Duitse vakblad Sportswear International heeft vanmorgen verwarring veroorzaakt over het voortbestaan van de Berlijnse vakbeurs Bread & Butter. Sportswear International meldde aan het einde van de ochtend dat de januari editie van de beurs

is afgezegd. Een half uur later meldde het Britse vakblad Drapers precies het tegenovergestelde: 'Bread & Butter ontkent het nieuws, de beurs gaat gewoon door'.

Sportswear International baseert het nieuws op twee anonieme bronnen. Volgens het b

ericht heeft de salesafdeling van de beurs woensdagavond opdracht gekregen om contact op te nemen met exposanten. Drapers laat weten contact te hebben gehad met de beursorganisatie zelf die het bericht tegenspreekt.

Onduidelijk of Bread & Butter is afgezegd

De Berlijnse vakbeurs heeft de schijn tegen. Directeur Karl-Heinz Müller heeft inmiddels een reputatie opgebouwd met grote plannen die kort daarop worden geannuleerd. Vorig jaar verbaasde hij vriend en vijand met de aankondiging consumenten op het vakevenement te willen toelaten. Het plan leidde tot heftige discussies in de modebranche. Voor Müller leek het allemaal heel logisch om consumenten de nieuwste collecties te laten zien, maar volgens een groot aantal exposanten bracht dat extra kosten met zich mee. "De reacties varieerden van totale euforie tot complete afwijzing." Twee maanden na de aankondiging werd het plan geannuleerd.

Afgelopen zomer kwam weer een grote aankondiging die met veel tamtam en een persconferentie op locatie werd gebracht: Bread & Butter zou de aankomende wintereditie in januari 2015 van Berlijn verhuizen naar Barcelona. Geweldig nieuws voor de Spaanse stad die zich al zat te verheugen op de grote instroom van bezoekers. Maar helaas, het feest ging niet door. Krap twee maanden later moest Müller de plannen voor Barcelona ook afzeggen.

Sindsdien wordt Müller door branchegenoten een stuk minder serieus genomen. De jeansman die van Bread & Butter een wereldsucces maakte is van zijn voetstuk gevallen. In eigen land worden zijn plannen zelfs een beetje belachelijk gemaakt. Men heeft de indruk dat Müller zich meer door zijn persoonlijke voorkeuren laat leiden dan dat hij het beste voorheeft met zijn exposanten.

Begin deze week werd bekend dat de januari editie van Bread & Butter fors moest inkrimpen en dat de vijf hallen zouden worden teruggebracht naar een. Nu gaat het gerucht dat dat nieuws opnieuw tot een exodus van exposanten heeft geleid.

Dit bericht wordt bijgewerkt zodra meer nieuws bekend wordt.

Bread Butter