• Home
  • V1
  • Leads
  • Omzet e-commerce in Europa groeit in 2013

Omzet e-commerce in Europa groeit in 2013

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

In 2013 groeide de Europese online omzet van 16,3 procent naar 363,1 miljard euro. Wijnand Jongen, voorzitter van de Executive Committee van Ecommerce Europe: “In 2014 verwachten we een online omzet van 425,5 miljard euro. En tegen het einde van 2016 denken we dat de Europese

e-commercemarkt gestegen is tot een omzet van ongeveer 625 miljard euro.”

De cijfers komen uit het Europese B2C E-commerce Rapport 2014 dat werd gepresenteerd tijdens de Global E-commerce Summit in Barcelona. Ecommerce Europe is de Europese koepelorganisatie voor online retailing. De Europese e-commercecijfers zijn tot stand gekomen in samenwerking met nationale e-commerceverenigingen en GfK.

Wijnand Jongen – ook voorzitter van de Nederlandse brancheorganisatie voor webwinkels, Thuiswinkel.org – denkt dat de omzet van webshops blijft groeien, omdat meer mensen shoppen via internet. Volgens Jongen gaan mensen ook meer uitgeven als ze winkelen op het web. Het afgelopen jaar werden zo'n 3,7 miljard pakketjes verstuurd.

West-Europa hoogste omzet e-commerce

De landen met de grootste omzet op het gebied van e-commerce zijn het Groot-Brittannië (107,1 miljard euro), Duitsland (63,4 miljard euro) en Frankrijk (51,1 miljard euro). Het totaal van 221,6 miljard euro van deze drie landen is samen goed voor 61 procent van de totale Europese B2C e-commercesector. West-Europa – Groot-Brittannië, Frankrijk, de Benelux en Ierland – vertegenwoordigt 177,7 miljard euro (49 procent) van de totale Europese e-commercemarkt en is daarmee de regio met de hoogste B2C e-commerceomzet in Europa. Zuid-, Centraal en Oost-Europa zijn volgens de organisatie wel bezig met een inhaalslag.

Ecommerce Europe schat het aantal webwinkels eind 2013 op zo’n 650.000. De organisatie verwacht dat het aantal webwinkels jaarlijks zal groeien met 15 tot 20 procent. Ecommerce Europe denkt dat internetwinkels ruim 2 miljoen banen creëren in Europa.

E-commerce
Ecommerce Europe
Thuiswinkel.org