Olivier Strelli in surseance

Het Belgische modehuis Olivier Strelli heeft in april van dit jaar bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers. Het bedrijf moet voor het einde van de maand september een saneringsplan indienen bij de handelsrechter. Dat meldt Trends.be. Het

modebedrijf, dat in 1974 werd opgericht, is in problemen gekomen door de financiële crisis en ambitieuze expansieplannen van de nieuwe eigenaar.

OpOlivier Strelli in surseancerichter en eigenaar Nissim Israël verkocht Olivier Strelli in 2008 aan de Franse groep Evercapital. De nieuwe Franse eigenaar werkte samen met de rechterhand van Israël en met zijn zoon Olivier Israël die al geruime tijd bij het bedrijf betrokken was. De oprichter ging met pensioen, maar bleef aan als adviseur.

Evercapital wilde uitbreiden. In Frankrijk werden twintig nieuwe winkels geopend. Daarvan blijven er nu waarschijnlijk maar vier open. In de Belgische media wordt melding gemaakt van een stijlbreuk die is ingetreden sinds ontwerpster Nathalie Valentini aan het creatieve roer van het merk staat. Het gevolg: een groot aantal multi-brand retailers koopt het merk niet meer in.

Volgens Trends is de omzet van het modehuis de afgelopen jaren fors gedaald: van 14 miljoen euro in 2007, naar 11,7 miljoen in 2009 naar 5 miljoen in de eerste helft van 2010. In 2008 werd een verlies geboekt van 71.000 euro, vorig jaar is dat opgelopen tot 1,9 miljoen.

Productiedirecteur Olivier Israël laat weten zeker te zijn dat Olivier Strelli er weer bovenop komt. "We houden alleen de winstgevende boetieks in portefeuille," zegt hij. Er werken 59 mensen voor het bedrijf dat in België negentien boetieks telt, veertien in eigen beheer en vijf in franchise.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN