Het merk Oilily is gekocht voor een bedrag van 2,8 miljoen euro. Dat staat in het faillissementsverslag dat de curator Marc Molhuysen over het failliete bedrijf heeft gepubliceerd. In het faillissementsverslag staan ook de waarschijnlijkeoorzaken genoemd voor het bankroet gaan van Oilily. Zo zouden de collecties van Oilily te ver zijn afgedreven van het oorspronkelijke Oililydesign, waardoor de klanten van het merk vervreemd zijn geraakt. De productiekosten werden te hoog, net als de consumentenprijzen. Ook speelde het mee dat de consumentenbestedingen vanaf begin 2009 waren teruggelopen.
Nadat het bedrijf in de jaren negentig verlies leed, verkocht de oprichtersfamilie het merk in 2003 aan investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Daarna ging het bergafwaarts met het bedrijf: In het 2005/2006 leed het bedrijf een verlies van ruim 2,3 miljoen euro. Over het jaar 2006/2007 was dat bijna 2,4 miljoen. In 2007/2008 was het verlies opgelopen tot ruim 3,9 miljoen.
Begin 2009 werd het bedrijf voor een onbekend bedrag verkocht aan het echtpaar Lea Ward en Age Hollander. De laatste was ook partner in de investeringsmaatschappij H2Equity Partners. Op 31 maart vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Een week later werd het bedrijf failliet verklaard. Willem Olsthoorn, die het bedrijf in 1963 oprichtte, kocht niet alleen het merk terug, maar ook de voorraad. Voor de voorraad van 419.000 kledingstukken betaalde hij bijna 1,4 miljoen. De aandelen voor US Holding zijn voor 1000 dollar verkocht aan Jeroen Bik. De overige bezittingen van het bedrijf worden op 20 augustus geveild. Het bedrijf telt 200 schuldeisers. Gezamenlijk hebben de schuldeisers ruim 5 miljoen euro tegoed, maar de kans is klein na het betalen van de schuldeisers met de meeste rechten -de bank en TNT Fashion- nog iets voor hen overblijft. Onder de schuldeisers zijn diverse productiebedrijven in het buitenland, maar ook de Amsterdam International Fashion Week.
De familie Olsthoorn werkt inmiddels aan een nieuwe collectie, die volgens de plannen in 2010 in de winkels moet komen te liggen. De oude voorraad wordt voornamelijk verkocht in het buitenland.