Nieuwe eigenaar gaat Rosner herpositioneren

Weber & Ott AG wil het Duitse damesbroekenmerk Rosner opnieuw in de markt zetten. Rosner kwam in juni in financiële problemen en is per 1 augustus 2013 overgenomen door Weber & Ott. De nieuwe eigenaar wil de collecties

opfrissen en een nieuwe doelgroep aanspreken. Het DNA van het merk moet wel behouden blijven. Interim directeur Enrico Tomassini: "Wij hebben zeer goeie reacties uit de markt gekregen. We zullen nieuw vertrouwen creëren en zorgen dat Rosner weer een succes wordt."

RosnerNieuwe eigenaar gaat Rosner herpositioneren focust voorlopig op het thuisland Duitsland. Leveringen voor de aankomende seizoenen zijn dankzij de overname zeker gesteld. Voormalig directeur Friederike Zellner is vertrokken. Enrico Tomassini, CEO van Weber & Ott, heeft de rol van interim directeur op zich genomen. De nieuwe eigenaar wil de collectie inkrimpen en in een nieuwe prijsklasse aanbieden van 89 tot 129 euro winkelverkoop.

Ten einde kosten te besparen worden alle activiteiten op het gebied van IT, human resources, productie, inkoop en administratie naar het hoofdkantoor van Weber & Ott verplaatst. De verkoop-, marketing- en designafdelingen blijven in het Beierse Ingolstadt, waar Rosner van oudsher is gevestigd. Dit ten einde het DNA van het merk in tact te houden.

Rosner is in 1967 opgericht door Rudolf Rosner. Het merk is gespecialiseerd in de productie en verkoop van damesbroeken en jeans onder het eigen merk Rosner. Het bedrijf kwam in 2009 ook in financiële probelem en werd begin 2010 gered door holdingmaatschappij Wolff & Olsen GmbH uit Hamburg. Het label heeft groothandelsklanten in heel Europa en wordt in Nederland onder meer verkocht bij Hout Brox en De Bijenkorf.

Weber & Ott AG is moederbedrijf van Toni en Relaxed by Toni, twee merken damesbroeken die in een iets lagere prijscategorie opereren dan waarin Rosner nu wordt gepositioneerd. Toni bracht in 1960 de eerste Toni Stretch op de markt, inmiddels biedt het label een totaalcollectie met behalve broeken, ook tops, blazers en accessoires.

Foto: Rosner spring/summer 2013

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN