Nieuw Nederlands kinderjeansmerk

Nederland is een kinderjeansmerk rijker: Dutch Dream Denim. De jeans zijn ontworpen met het ‘spelende kind’ in gedachte. Daarom zijn alle broeken voorzien van een extra laag stof bij de knieën. Het merk is opgericht door ontwerpster Raya

Hendriks uit Barendrecht. De collectie bestaat uit hippe, stoere en betaalbare jeans in twee pasvormen, regular fit met rechte pijpen en slim fit voor kinderen met een smal figuur.

Raya HendriksNieuw Nederlands kinderjeansmerk vond dat er geen kwalitatief goede jeans verkrijgbaar waren voor een betaalbare prijs en ging daarom zelf aan de slag. Hendriks is zelf moeder van twee opgroeiende kinderen en daardoor begrijpt zij de behoefte van het kind (lekker kunnen spelen) en de behoefte van de moeder (broeken die niet zo snel kapot gaan). Hendriks: “Door de ‘dubbele knieën gaat de broek twee keer zolang mee. Bovendien zorgt een ‘kapotte’ knie voor een extra trendy uitstraling en wordt het dus onderdeel van de style.”

De jeanscollectie wordt geproduceerd in China. “Om de juiste producent te vinden heb ik na de ontwerpfase de stoute schoenen aangetrokken en ben ik alleen naar China vertrokken”, aldus Hendriks. “Een hele stap en best eng omdat ik het land niet kende en de taal niet spreek. Maar ik heb wel met eigen ogen gezien waar mijn jeans vandaan komen en daarom weet ik bijvoorbeeld dat er geen kinderarbeid aan te pas komt.”

Raya Hendriks studeerde aan de AMFI en werkte onder andere bij Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Liz Claiborne.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN