• Home
  • V1
  • Leads
  • Moslimmodemerk Barjis ziet big business in accessoires

Moslimmodemerk Barjis ziet big business in accessoires

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Moslimmode is niet zo'n niche als de Brits-Pakistaanse Barjis Chohan van te voren had gedacht. Ook vrouwen die niet geloven in de kledingvoorschriften van Allah kopen de jurken van het merk Barjis, zoals beroemdheden Kate Moss en Twiggy.

De ontwerpster breidt haar bedrijf uit met een accessoirelabel, genaamd B by Barjis.

Het

modemerk had al een kleine collectie met sjaals. Maar volgens Chohan is er veel vraag naar meer accessoires. Daarom lanceert de ontwerpster, die studeerde aan het London College of Fashion en een master in Design behaalde op het Central Saint Martin’s College of Art en Design in de Britse hoofdstad, voorafgaand op de Ramadan en islamitische vieringen als het Suiker- en Offerfeest, B by Barjis.

Door het lanceringsfeestje wil ze haar klanten beter leren kennen. Maar het is ook goed voor de zaken, denkt Chohan. "Het kan de verkoop stuwen. En overzeese klanten, uit onder andere het Midden-Oosten, worden verleidt tot een bezoek aan Londen," aldus de ontwerpster. Aan een zakelijk instinct ontbreekt het Chohan niet. Vorig jaar berekende de beschermeling van Vivienne Westwood al dat moslimmode wereldwijd goed is voor zo'n 96 miljoen dollar (75 miljoen euro).

“Ik was altijd geïnteresseerd in mode. Ik startte mijn eigen label, omdat ik het enorme gat zag in de markt voor high-end kleding voor urban professional moslimvrouwen,” vertelde de ontwerpster vorig jaar aan FashionUnited. Volgens Chohan worden abaya’s vooral gemaakt door ontwerpers uit het laagsegment. Die noemen hun traditionele islamitische kleding ‘couture’, maar ze besteden weinig aandacht aan de kwaliteit en gebruiken goedkoop polyester. En in de reguliere modeketens hebben moslima’s weer last van decolletés en te korte rokken. “Lage halzen, korte mouwen, dat kan allemaal niet. It’s all about dressing modestly.”

Chohan showde voor het eerst in 2011 tijdens Dubai Fashion Week. Afgelopen winter presenteerde ze haar collectie tijdens de modeweek van Londen. Chohan won al diverse prijzen. Zo riep de krant Daily Mail haar uit tot de beste 'Designer in International Trade'. Volgens Shell is ze de 'Most Internationally Aware Entrepreneur in the UK'.

Barjis London Fashion Week AW13/14 from Barjis London on Vimeo.

Foto’s: Barjis herfst- en wintercollectie Londen Fashion Week

Barjis
hoofddoek
moslim
moslimmode