• Home
  • V1
  • Leads
  • Modeketen Mexx failliet

Modeketen Mexx failliet

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De rechtbank van Amsterdam heeft donderdag de Nederlandse modeketen Mexx failliet verklaard. De winkels blijven voorlopig open. Het nieuws komt kort na de aankondiging van een nieuwe flagship store in Amsterdam en de heropening van de webshop voor de feestdagen. Volgens curator Frits Kemp zijn het niet

alleen de slechte economische omstandigheden die het modebedrijf nu de das om hebben gedaan. In het Financieel Dagblad zegt hij dat Mexx er volgens hem onvoldoende in is geslaagd om nieuwe doelgroepen aan te boren.

Mexx verkeert al geruime tijd in zwaar weer. Sinds het vertrek van oprichter Rattan Chadha ging het bergafwaards met het kledingmerk. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf drie verschillende CEO's en management teams gehad. Na het vertrek van Thomas Grote in mei 2012 kwam Doug Diemoz aan het roer. In augustus 2013 sloot het bedrijf de deuren van de flagshipstore aan de Kalverstraat in Amsterdam. De winkel was ruim twintig jaar op die locatie gevestigd. In dezelfde week werd Diemoz vervangen door een driekoppig management team. Begin maart nam Mexx de beslissing om ook de online store dicht te gooien, een stap die veel opzien baarde in de branche.

Het faillissement van Mexx raakt alle grote bedrijfsonderdelen: Mexx Europe International; Mexx Holding Netherlands; Mexx Europe en Mexx Europroduction. Het merk heeft winkels in vijftig landen. In Europa zijn dat 315 winkels, waarvan het meerendeel door franchisenemers wordt geëxploiteerd. Het bedrijf heeft zo'n 1500 mensen in dienst.

De curator laat verder weten dat doorstartmogelijkheden worden onderzocht. De winkels blijven open ten einde alle winkelvoorraden te verkopen. Ook voor het vinden van een doorstartkandidaat is het volgens hem beter dat de winkels open blijven.

Mexx is sinds 2011 eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij The Gores Group. Een minderheidsbelang bleef in handen van Het eveneens Amerikaanse Liz Claiborne concern.

Mexx