Mexx en Fifth & Pacific treffen schikking

Mexx is nu volledig in handen van het Amerikaanse The Gores Group. Fifth & Pacific Companies heeft de laatste aandelen verkocht. De deal is een onderdeel van een schikking in een rechtszaak. The Gores Group had in januari 25 miljoen dollar

geëist van Fifth & Pacific Companies - voorheen Liz Claiborne. Volgens The Gores Group had Fifth and Pacific de voorwaarden van de overname van Mexx geschonden. Zo zou het bedrijf fiscale verdragen hebben geschonden, tussentijdse operationele afspraken niet zijn nagekomen en niet hebben voldaan aan verplichtingen omtrent werknemersbonussen .

DeMexx en Fifth & Pacific treffen schikking twee bedrijven hebben een schikking getroffen. Fifth & Pacific betaalt The Gores Group 22 miljoen dollar. Ook onderdeel van de schikking is dat Fifth & Pacific de laatste 18,25 procent van de aandelen van Mexx heeft verkocht aan The Gores Group, voor 4 miljoen dollar.

Mexx volledig in handen van The Gores Group

Van 2001 tot 2011 was het van oorsprong Nederlandse modemerk Mexx in handen geweest van het Amerikaanse bedrijf Liz Claiborne, dat later veranderde in Fifth & Pacific. Bij de overname leek het een glorieus tijdperk te worden: meer expansie, meer omzet, meer winst en bekend worden in Amerika.

In september 2011 kocht investeringsmaatschappij The Gores Group 81,75 procent van de aandelen van Mexx. Het bedrijf telde 85 miljoen dollar neer voor het label. De voormalige eigenaar, Fifth & Pacific, wilde een aandeel in het modemerk houden, om deel te kunnen blijven uitmaken van het lange termijn groeipotentieel van het merk.

Mexx, dat bestaat sinds 1986, wordt verkocht in vijftig landen wereldwijd. De collecties van het merk hangen in zo'n 4000 winkels. Op het hoofdkantoor van Mexx werken 550 mensen. Elders op de wereld heeft het merk nog 3650 medewerkers.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN