London Fashion Week: Top 5 Fashion Week-trends zomer 2015

Alle ogen zijn deze maand gericht op de catwalks van New York, Londen, Milaan en Parijs waar de nieuwe collecties voor zomer 2015 worden getoond. Wat staat volgend jaar op de verlanglijst van de goedgeïnformeerde modeconsument?

Alle ogen zijn deze maand gericht op de catwalks van New York, Londen, Milaan en Parijs waar de nieuwe collecties voor zomer 2015 worden getoond. Wat staat volgend jaar op de verlanglijst van de goedgeïnformeerde modeconsument? Na New York zet Fashionunited nu de 5 belangrijkste tendensen van London Fashion Week op een rij.
#1 Groen

Letterlijk de kleur groen, maar ook ‘groen’ als synoniem voor natuur, bloemen en planten is een terugkerend thema in diverse collecties op de Londense catwalk. Britse moderecensenten hebben het over English garden, flower power, tropical foliage en Victorian greenhouses. Onder meer te zien bij Matthew Willamson, Orla Kiely, House of Holland, Giles, Issa en Erdem.

London Fashion Week: Top 5 Fashion Week-trends zomer 2015House of Holland - Erdem - Orla Kiely
#2 Folie
Hoogglans foliestoffen, hier als zilverpapier en daar met een geoliede finish. Het zijn materialen die het licht reflecteren en de zon doen schijnen. Vrolijk, jong, een beetje brutaal met een vleugje eighties. De nieuwe hoogglansstoffen zijn ook nog een stuk comfortabeler dan die van weleer, én ademend dus geschikt voor zomerse temperaturen.

London Fashion Week: Top 5 Fashion Week-trends zomer 2015Markus Lupfer - McQ Alexander McQueen - Richard Nicoll#3 Laser cut
Van clear cut tot hoogst gecompliceerd uitgesneden patronen. Laser cutting en dan vaak in leer, viert hoogtij tijdens London Fashion Week. De geavanceerde techniek is niet voorbehouden aan dure designernamen, ook labels uit het betaalbare middensegment haken in.

London Fashion Week: Top 5 Fashion Week-trends zomer 2015Whistles - Threeasfour - Mulberry#4 Lange mouwloze colbert
De kuitlange jas zonder mouwen dook vorige week op tijdens de modeweek in New York en ook in Londen is het zomerse colbert veel te zien. Deze jas is niet alleen mouwloos en lang, maar ook ruimvallend en zo een speels alternatief voor het klassieke broekpak voor dames. Dat pak blijft trouwens alomtegenwoordig, maar dat past ook wel in deze stad.

London Fashion Week: Top 5 Fashion Week-trends zomer 2015Paul Smith - Mary Katrantzou - Thomas Tait#5 Wit
Veel wit in Londen. Nu is wit natuurlijk bij uitstek een zomerse kleur. Fris en koel; tennis en witte stranden. Ook in een zakelijke omgeving werkt de kleur wit goed, zoals te zien in de sterke collectie van Temperley London. Jong en onschuldig bij Preen Line (let ook op de neon kleurige riempjes) en sportief bij Pringle of Scotland.

London Fashion Week: Top 5 Fashion Week-trends zomer 2015 Temperley London - Preen Line - Pringle of Scotland

Foto's: Style.com
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN